Reportáž skončila 4. 3. 2022 17:46

Davis Cup: Báez vs. Lehečka

Úvodní duel daviscupového utkání v Buenos Aires mezi Českem a Argentinou komentuje Petr Procházka mladší.

30-15

Lehečka do sítě.

15-15

Backhand mimo dvorec.

15-0

Přímý bod ze servisu.

0:1
Jiří Lehečka

Tvrdý forhand do růžku nemohl Argentinec chytit.

40-15

Přímý bod z podání.

30-15

Těsný aut.

30-0

Forhand Báeze jen do sítě.

15-0

První return míří do sítě.

Zápas začíná, na podání český hráč.

Hráči se rozehrají, zápas za malou chvíli začne.

Oba celky nastoupily na kurt a nyní zazní státní hymny.

Mladí tenisté se spolu utkali jen jednou, před dvěma roky v Praze na antuce ve třech setech zvítězil Lehečka. „Ale oba jsme od té doby ušli velkou cestu,“ uvědomuje si český tenista. V domácím prostředí bude favoritem Báez, který by měl těžit z podpory publika a rozehranosti na oranžovém povrchu. 

Jeho protivník Sebastián Báez je o rok starší a na žebříčku mu patří číslo 62. Týmovou soutěž však zažije vůbec poprvé. Češi věří, že to bude jejich výhodou, nicméně mladý Argentinec je ve formě - minulý týden došel až do finále podniku ATP 250 v Santiago de Chile.

Jiří Lehečka díky postupu do semifinále únorového turnaje ATP 500 v Rotterdamu nakoukl do elitní světové stovky žebříčku, aktuálně mu patří 94. místo. Při neúčasti Jiřího Veselého tak zastává roli české jedničky. V Davis Cupu dosud odehrál dvě dvouhry, obě ztratil ve třech setech. Loni v listopadu trápil tehdejší světovou dvanáctku Brita Norrieho. 

Úvodní duel utkání mezi domácí Argentinou a Českem o postup na letošní finálový turnaj Davis Cupu začne v pátek v 16:00 SEČ.