Böhmová popírá, že by se ke krádeži přiznala

  • 53
Jacksonville - K ničemu jsem se nepřiznala, u žádného soudu jsem nebyla, tvrdí Kateřina Böhmová. Česká tenistka se ohradila proti pátečním informaci, kterou přinesla agentura AP. Podle ní Böhmová a její matka potvrdily, že v dubnu ve floridském obchodě kradly šperky a oblečení. Za trest měly uhradit soudní náklady.

"Kateřina kategoricky odmítá, že by se u soudu ke krádeži přiznala. U soudu vůbec nebyla a podle vyjádření právníka, který ji zastupoval, nebyla ani usvědčena, ani odsouzena," uvedla manažerka devatenáctileté hráčky Regina Jandová.

"Kateřina se cítí poškozena tím, že zveřejněné informace opět vycházejí pouze z vyjádření žalobce, tedy její protistrany, a ne z rozhodnutí soudu," dodala.

Úřední spisy by prý měly Böhmové přijít v nejbližších dnech.

Agentura AP v pátek uvedla, že Böhmová a její matka se k činu přiznaly a za drobnou krádež oblečení a šperků v hodnotě 450 dolarů byly odsouzeny k úhradě soudních nákladů, které činí 500 dolarů. Podle informací státního zastupitelství prý rovněž zaplatily vzniklou škodu.

Tenistka i její matka Kateřina Böhmová-Skronská, bývalá hráčka, od začátku jakoukoli vinu odmítají. Při nákupech je zadržela bezpečnostní služba, když vycházely z obchodu bez zaplacení věcí ve svých taškách.

Měly v nich dvoje džínové kalhoty, dva svetry, košili, náušnice a další šperky. Po zatčení tvrdily, že šlo o nedorozumění, neboť prý jen hledaly toaletu a domnívaly se, že nemusejí platit, dokud neopustí obchodní centrum.

Jacksonville navštívila Böhmová v dubnu poté, co v nedalekém Amelia Islandu vypadla z turnaje WTA.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga