Bitvu dvou povrchů vyhrál Nadal

  • 6
Palma de Mallorca - Rafael Nadal opět porazil Rogera Federera. Deset dní od finále v Monte Carlu se tenisoví giganti znovu postavili proti sobě. Tentokrát při exhibici ve španělské Palmě, kde polovinu kurtu tvořila antuka a druhou tráva. "Byl to nejbizarnější zápas od "bitvy pohlaví" v roce 1973," napsala agentura Reuters.

Španěl zvítězil ve třech setech 7:5, 4:6 a 7:6, tie-break vyhrál 12:10.
Agentura Reuters přirovnala duel k "bitvě pohlaví" před 24 lety, kdy Billie Jean Kingová porazila Bobbyho Rigga. "Nejbizarnější zápas od té doby," píše Reuters.

Nadal, který na antuce neprohrál posledních 72 zápasů, začal na svém oblíbeném povrchu první set, Využil zejména toho, že Federer si dlouho nemohl zvyknout na změnu povrchu a sadu vyhrál 7:5.

Ve druhém setu se světová jednička zlepšila a hned v úvodu sebrala dvacetiletému Španělovi servis. Po vítězství 6:4 zápas vyrovnala.

Ve třetím setu musel o vítězi rozhodnout tie-break, který pro sebe získal druhý hráč světového žebříčku Nadal.

Organizátoři museli noc před utkáním měnit travnatou část hřiště, protože se v hale neuchytila a rozežrali ji červi. Za jediný večer tak museli znovu navézt 400 čtverečních metrů trávy z místního golfového hřiště. Ještě tak vzrostly náklady na výstavbu kurtu, které původně činily 1,2 milionu eur.

Rafael Nadal slaví výhru v exhibici na "trávoantuce" ve španělské Palma de Mallorca, v níž zdolal světovou jedničku Rogera Federera 7:5, 4:6, 7:6.

Švýcar Roger Federer (vlevo) a Španěl Rafael Nadal se 2. května 2007 v Palma de Mallorca utkali v exhibičním utkání na kurtu tvořeném z poloviny antukou a z poloviny trávou.

Švýcar Roger Federer (nahoře) a Španěl Rafael Nadal se 2. května 2007 v Palma de Mallorca utkali v exhibičním utkání na kurtu tvořeném z poloviny antukou a z poloviny trávou.

Exhibiční duel na "trávoantuce" ve španělské Palma de Mallorca vyhrál Španěl Nadal nad Švýcarem Federerem 7:5, 4:6, 7:6.

, ,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga