Tomáš Berdych znovu potvrdil příslušnost k absolutní světové elitě.

Tomáš Berdych znovu potvrdil příslušnost k absolutní světové elitě. | foto: Reuters

Berdych se pošesté za sebou kvalifikoval na tenisový Turnaj mistrů

  • 23
Konečně má jistotu, Tomáš Berdych si pošesté za sebou zahraje na Turnaji mistrů. Na vrchol sezony se český tenista kvalifikoval stejně jako Španěl Rafael Nadal, který rovněž dostal potvrzení od ATP. V dostizích o účast na prestižním londýnském podniku tak zbývají už jen dvě volná místa.

Na Turnaj mistrů se Berdych dostal především díky vydařené první půlce sezony. Zahrál si semifinále Australian Open a do finále se dostal v Monte Carlu, Rotterdamu a Dauhá.

Ve druhé části roku svěřenec venezuelského kouče Daniela Vallverdua získal v Šen-čenu první letošní titul a tento týden hrál v Šangaji čtvrtfinále.

Nejdále se na Turnaji mistrů Berdych dostal v roce 2011, kdy prohrál v semifinále. Čtyřikrát skončil shodně s bilancí jedné výhry a dvou proher ve skupině.

Start na Turnaji mistrů už mají s Berdychem a Nadalem jistý Srb Novak Djokovič, Brit Andy Murray a Švýcaři Roger Federer se Stanem Wawrinkou.

O zbylá dvě místa na akci, která se uskuteční v londýnské O2 Areně od 15. do 22. listopadu, usilují Španěl David Ferrer, Japonec Kei Nišikori, Francouzi Jo-Wilfried Tsonga a Richard Gasquet, Jihoafričan Kevin Anderson či Američan John Isner.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga