Berdych o přáních fanoušků v Bělehradu: Rád bych s nimi souhlasil

  • 9
Bělehrad (Od naší zpravodajky) - Na dveřích šatny jim přibyl plakát se vzkazy od fanoušků, které jim poslali přes webovou stránku Mezinárodní tenisové federace. Jeden z nich zní: Kluci, ukažte jim, kde je mísa doma. "Rád bych s fanoušky souhlasil," netají Tomáš Berdych. Lídr českého daviscupového týmu přiletěl na finále Davisova poháru přímo z Turnaje mistrů v Londýně.

Jak se cítíte fyzicky? Co únava po Londýně?
Vytřepal jsem ji v pohodě. Nebylo to až zas tak strašný, podle podmínek a času roku je to přiměřená únava. Nemůžu říci, že by to bylo extrémně špatný.

V bělehradské aréně si zvykáte na zdejší povrch. Vyhovuje vám?
Skáče to výš, je to pomalejší než v Londýně, bude to víc brát rotaci. Míče jsou spíš na kontrolu, než že by to byly letky rychlý. Jsou to podmínky, aby jim to víc sedělo než nám, což se dalo čekat. 

Ve finále vás povede "zaskakující" kapitán Vladimír Šafařík. Jak vnímáte jeho přítomnost na lavičce?
V první řadě je důležité, aby se náš stávající kapitán dal dohromady a byl fit, protože to není nic příjemného. Zní to jako klišé, ale zdraví je nejdůležitější ve všem. Jinak si myslím, že to byla nejvíc rozumná volba. Takhle jsme to zvolili, vybrali a myslím, že to bude dobrý.

VZKAZY. Dveře od šatny českých tenisových reprezentantů v bělehradské hale...
POVZBUDIVÉ VZKAZY. Radek Štěpánek si čte vzkazy fanoušků na dveřích české šatny...

Může být nevýhodou, že se tolik nepohybuje ve vrcholném tenise?
Nemyslím. Když budu mluvit za sebe, jdu do zápasu se stanovenou taktikou, kterou si sám proberu se svým trenérem Tomášem Krupou, ten mě zná nejvíc. Pak se ji snažím dodržovat a drobné detaily, které slyším na lavičce, bych neviděl jako zásadní. Důležité je, jak ten člověk umí komunikovat a řešit situace, protože tady to může být s fanoušky hodně horké a bude důležité, jak zvládne tohle.

Zamlouvají se vám vzkazy od fanoušků v šatně?
Ještě jsem je moc nestudoval. Rád bych si tu mísu odsud odvezl, ale čeká nás těžký a dlouhý víkend. Jdeme se o to poprat.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga