Belgičanka našla ´Sereninu patu´

  • 2
Los Angeles - Nemohla soupeřku přestřílet vítěznými údery, spolehla se tedy na její chyby. Kim Clijstersová ve finále Turnaje mistryň dokázala to, co ještě nikdy v kariéře: porazit Serenu Williamsovou. "Pokusila jsem se vytěžit co nejvíce z jejích nepřesností," prozradila po zápase svou taktiku. "Serena se dnes nepohybovala tak dobře jako obvykle." Čtyřiačtyřicet chyb americké suverénky svědčí o správném rozhodnutí. Clijstersová našla pomyslnou "Sereninu patu."Clijstersová zvládla obě Williamsové

Devatenáctiletá Belgičanka dosud sehrála s Williamsovou pět zápasů a ani jednou neodešla z kurtu s pocitem vítěze. Až třetí vzájemné finále po Indian Wells a Tokiu přineslo hráčce kýžený úspěch. "Ten pocit je úžasný. Nemyslím, že bych si teď už uvědomovala, co se mi vlastně podařilo," vykládala nadšeně. Nyní už může nastupovat do duelů se Serenou sebevědomě. "Vím, že když budu hrát vyrovnaně celý zápas, jsem schopna bojovat s nimi (Williamsovými - pozn. red.) o vítezství. Pak už jde jen o pár míčků."

Na turnaji neztratila Clijstersová ani set. V semifinále vedla 5:0 nad Venus Williamsovou, když jí soupeřka vzdala. Nic to nemění na výkonu, jaký mladá Belgičanka v Los Angeles během Turnaje mistryň odvedla. "Prožila jsem tady neskutečný týden," říká při pohledu nazpět. na cestě za titulem vyřadila Rubinovou, Heninovou a obě sestry Williamsovy. První dva zápasy vyhrála   vždy se ztrátou pouhých tří gamů.

Serena Williamsová prohrála letos teprve pátý zápas, na Clijstersovou ovšem ve finále neměla. "Kim hrála výborně a zasloužila si vyhrát," uznala. "Je to velice talentovaná hráčka a má před sebou skcvělou budoucnost. Uvidíme, co jí přinese příští rok."


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga