Beckerův návrat měl rychlý konec

Cincinnati - Návrat Borise Beckera na tenisové dvorce trval hodinu a sedm minut. Za tuto dobu skončil zápas prvního kola čtyřhry na turnaji v Cincinnati, v kterém Becker společně se singlovým vítězem Wimbledonu Goranem Ivaniševičem z Chorvatska prohráli hladce se současným nejlepším párem světa, Švédem Jonasem Björkmanem a Australanem Toddem Woodbridgem. I přes porážku byl trojnásobný vítěz Wimbledonu spokojen. "Bylo to krásné odpoledne, bohužel jsme proti sobě měli nejlepší deblovou dvojici světa," řekl Becker po utkání.
Becker se na okruh ATP vrátil po dvou letech, naposledy hrál v červenci 1999. "Doma si občas zahraji, ale trénink není zápas," doplnil tenista.

Na trvalejší návrat do profesionálního světa tenisu třiatřicetiletý Becker nepomýšlí. Spíše plánuje, že se přidá k seniorům, a bude hrát turnaje veteránů podobně jako bývalé legendy bílého sportu John McEnroe z USA či Švéd Mats Wilander.

"McEnroe kraluje staříkům moc dlouho, i když už mu je přes čtyřicet. Stanu se součástí jejich okruhu jako první z té mladší generace," smál se Becker. "Myslím, že to je důležité, ten nápad je dobrý, o něco to prodlužuje kariéru," přemýšlel Becker.

Němec doufá, že se později na seniorských turnajích objeví například Švéd Stefan Edberg či Rakušan Thomas Muster. "Po třicítce na tenis nejsme staří. Sice už nejsme rychlí jako dřív, ale nechybí nám smysl pro humor a lidi to baví," mínil hráč.

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga