Becker zaplatí. Vězení ho neláká

Berlín - Problémy Borise Beckera s německými daňovými úřady snad spějí ke svému vyřešení. Slavný tenista 80. a 90. let podle informací německého magazínu Der Spiegel hodlá zaplatit státu 6,5 miliónu euro, jež dluží na daních a úrocích. Celá nepříjemná kauza hrozila pro velkou hvězdu a trojnásobného wimbledonského vítěze vyústit v až dvouletý žalář.

Žalobce tvrdil, že ačkoliv měl tenista v devadesátých letech trvalý pobyt hlášený v Monaku, podnikatelským aktivitám se věnoval v Německu a tudíž tam také musí odvést daně. Výše nedoplatku nebyla ovšem nikdy oficiálně zveřejněna, odhady hovoří o částce od pěti miliónů eur až k jejímu dvojnásobku.

Podle informací časopisu Der Spiegel si bude muset bývalý špičkový tenista vzít na splacení dlužných daní půjčku. V poslední době ho totiž finančně velmi vyčerpal rozvod s manželkou Barbarou a aféra s Ruskou Angelou Jermakovovou, s níž má nemanželskou dceru. Na ni musí poté, co při soudním procesu přiznal otcovství, platit vysoké výživné.

Nejen tenistu trápí důslednost německých daňových úředníků. Přečtěte si o případu fotbalového trenéra Dauma a německého reprezentanta Jense Nowotneho: Daum a Nowotny čelí obvinění z podvodu

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga