Ashleigh Bartyová

Ashleigh Bartyová | foto: Reuters

Světová jednička Bartyová má strach z koronaviru, na US Open nedorazí

  • 3
Světová jednička Ashleigh Bartyová vynechá kvůli obavám z koronaviru tenisové US Open, které začne v New Yorku koncem srpna. Zda bude obhajovat titul na odloženém French Open, jež je na programu o měsíc později, se čtyřiadvacetiletá Australanka ještě nerozhodla.

„Miluju obě akce, takže to bylo složité rozhodování. Pořád je tu ale velké riziko v souvislosti s covidem-19 a já nechci, abychom mu já i můj tým museli čelit,“ uvedla v prohlášení Bartyová. „Ohledně French Open a následujících turnajů v Evropě se rozhodnu v nejbližší době,“ dodala.

Vítězka osmi turnajů WTA Bartyová se loni v září vrátila na tenisový trůn, dohromady v čele žebříčku strávila až do jeho březnového zmrazení 35 týdnů. Letos vyhrála lednový turnaj v Adelaide, na Australian Open vypadla v semifinále.

Účast na US Open naopak potvrdila bývalá světová jednička Japonka Naomi Ósakaová, vítězka turnaje z roku 2018. Očekává se, že v New Yorku budou hrát i první tenista žebříčku Srb Novak Djokovič či třiadvacetinásobná grandslamová šampionka Američanka Serena Williamsová.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga