Doporučujeme

TAK TO JE KONEC. Sázení má nejedno nebezpečí. Ilustrační foto

TAK TO JE KONEC. Sázení má nejedno nebezpečí. Ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

TEST: Jste závislí na sázení a hraní hazardních her?

  • 5
Jen málokterý sázkař přizná: ano, jsem závislý. Častěji uslyšíte: kdepak, všechno mám pod kontrolou. Zjistěte, jak jste na tom doopravdy.

Čím dřív si problém přiznáte, tím líp. Můžete tím předejít sporům v rodině, se šéfem v práci, ve škole... Navíc vám léčba ušetří spoustu peněz.

Možná i vy patříte mezi skupinu lidí, která si myslí, že kurzové sázení na sportovní zápasy je mnohem míň nebezpečně než hraní na automatech, vysedávání u rulety nebo dokonce alkoholismus.

OTESTUJTE SE, JESTLI NEJSTE ZÁVISLÍ

Dvacet otázek, které připravili Gamblers Anonymous

"To je velký omyl! Kurzové sázení je v současnosti po hazardních automatech druhou nejčastější příčinou, proč nás lidé vyhledávají," varuje primář Psychiatrické léčebny Bohnice Karel Nešpor, který se léčbou závislostí zabývá. -přečtěte si celý rozhovor s Karlem Nešporem, odborníkem na závislosti

Pokud vám v testu, který připravila americká organizace Gamblers Anonymous, vyjde, že s hraním máte problém, měli byste co nejdřív vyhledat odbornou pomoc. Třeba kontaktovat právě bohnickou léčebnu.

Posloužit může i odborná literatura - například Nešporova kniha Už jsem prohrál dost. Informace také získáte na internetových stránkách organizace Gamblers Anonymous.


  • Vybrali jsme pro Vás