Doporučujeme

Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Michal Šula, MAFRA

Sázkaři o Vánocích nešetřili, Sportka je nalákala obřím jackpotem

  • 0
Šetřit na dárky, nebo si na ně se štěstím vydělat? Takovou otázku řešili čeští sázkaři o loňských Vánocích, hodně z nich se rozhodlo pro druhou variantu. Ve Sportce totiž byl - a stále je - superjackpot s mimořádnou prémií. Kromě nejstarší loterijní hry u nás lákaly sázkaře u Sazky i stírací losy.

Dalo by se předpokládat, že adventní období sázení trochu omezí. Lidé spíše šetří na vánoční dárky a i kvůli ekonomické krizi poslední dobou počítají každou korunu. Ovšem podle údajů ze Sazky prosinec roku 2012 vůbec nebyl slabý měsíc, co se objemu sázek týče.

"Lidé určitě nesázeli méně než v předchozích měsících, jen z číselných her Sazky byly průměrné týdenní vklady zhruba 137 milionů korun. Výrazný zájem projevovali sázející také o stírací losy," informoval mluvčí společnosti Václav Jalovecký.

Sázkaře lákal ve Sportce především superjackpot s prémií, díky němuž se výhra přehoupla přes čtvrt miliardy korun.

Ačkoliv se pravděpodobnost zisku maximální výhry rovná zázraku (1:69,9 milionu při deseti různých kombinacích), lidé na tiketech vyplňovali všech deset sloupců i hru Šance za 170 korun.

Osm lidí u Sazky v prosinci vyhrálo částku vyšší než milion korun. Nejvyšší prosincová výhra 52 602 818 korun padla v neděli 9. prosince ve Sportce. Nejvyšší loňská výhra skoro dvojnásobná - 89 488 429 korun. Padla v loterii v červnu.

Celkem se díky Sazce stalo milionářem 75 sázejících, kteří si mezi sebe rozdělili přes 600 milionů korun. Poslední milionovou výhru získal den před silvestrem sázkař ze severu Čech. Ve Sportce zkombinoval na plné sázence kombinaci vlastních čísel a náhodného tipu, ve II. tahu uhodl šest čísel včetně dodatkového a vyhrál skoro 1,2 milionu korun.

Zatím to vypadá, že by tradiční loterii měli hrát sázkaři i v novém roce. Vidina obřího jackpotu je pořád láká. Jeho aktuální výše je 277 100 000 korun.


  • Vybrali jsme pro Vás