Doporučujeme

Jan Fischer dorazil k volbám s manželkou, synem a vnukem. (11. ledna 2013)

Jan Fischer dorazil k volbám s manželkou, synem a vnukem. (11. ledna 2013) | foto:  Jan Zátorský, MAFRA

Volby podle bookmakerů: Fischer za poslední týden výrazně ztratil

  • 84
Už v průběhu ledna Miloš Zeman sesadil z pomyslného sázkařského trůnu původního favorita Jana Fischera, ale v posledních dnech před historicky první přímou volbou prezidenta se situace ještě více zdramatizovala. Fischer podle bookmakerů začal v boji o Hrad výrazně ztrácet a do pozice dalšího favorita se dostal Karel Schwarzenberg.

Společnost Fortuna za poslední týden změnila kurz u Jana Fischera z původních  1,75 ku 1 na 6,5 ku 1. Bookmakeři tak výrazně upravili svůj názor, že se bývalý šéf statistického ústavu stane hlavou státu. Naopak Schwarzenberg si u stejné společnosti polepšil z 15 ku 1 na 5,5 ku 1.

A podobně si kandidáti vedli i u ostatních sázkových kanceláří. Společnost Sazka věří, že se novým prezidentem stane Miloš Zemana s kurzem 1,31 ku 1, další dva kandidáti - Fischer s Schwarzenbergem u ní měli stejný kurz 6 ku 1. "Za poslední dny získal Schwarzenberg srovnatelnou pozici s Fischerem," potvrzuje i mluvčí společnosti Tipsport Lubomír Ježek.

Podle sázkařských společností měly na změnu kurzů hlavní vliv předvolební debaty, v nichž Jan Fischer příliš nepřesvědčil.

Sázkové kanceláře vypsaly i sázky na to, kdo z vybrané dvojice bude lepší ve druhém kole. Vsadit se mohlo také na to, kolik lidí se rozhodne do volební vydat, případně která z kandidujících žen dopadne v prvním kole nejlépe. Sázkové kanceláře mírně favorizovaly Zuzanu Roithovou.

Na příštího prezidenta si mohli lidé vsadit do pátečních dvou hodin odpoledne. Bookmakeři potvrzují, že toho sázkaři hojně využívali. "Vsadit si na první přímou volbu je u lidí velmi populární a už nyní můžeme říct, že se jedná o nejsázenější volbu v historii i o nejsázenější nesportovní událost tohoto roku," upřesňuje tiskový mluvčí společnosti Fortuna Petr Šrain. U této společnosti utratili sázkaři za prezidentské volby až 11 milionů korun.


  • Vybrali jsme pro Vás