Doporučujeme

Tipovat vítěze Ligy mistrů je strašně těžké, tvrdí Ladislav Vízek.

Tipovat vítěze Ligy mistrů je strašně těžké, tvrdí Ladislav Vízek. | foto: Profimedia.cz

Kdo vyhraje Ligu mistrů? Možná Chelsea, tipuje Vízek

  • 13
Jasný favorit fotbalové Ligy mistrů? Kdepak, takový tým není. Když se Ladislava Vízka zeptáte, kdo vyhraje nejprestižnější klubovou soutěž v Evropě, vyjmenuje šest týmů. "Těžko tipovat," říká Vízek.

Koho považujete za největšího favorita Ligy mistrů?
Vyhrát může šest týmů. Všechny anglické - Manchester United, Chelsea, Arsenal i Liverpool - a Barcelona s Realem Madrid. Kdo z nich to nakonec bude? To je strašně těžké tipovat. Bude záležet, jak se kdo vyspí, nebo i na kvalitě rozhodčích. Aby se někomu nestalo to samé jako naposled Chelsea.

A kdybyste přeci jen měl vybrat jeden tým?
Viděl bych to na někoho z Anglie. Nevím přesně proč, ale vybral bych Chelsea. Neříkám to proto, že bych ji snad měl rád - to bych radši volil Barcelonu -, ale protože hraje hrozně nepříjemně. Má dobře sestavený tým, soupeři to proti Chelsea zkrátka budou mít těžké.

Jaké jsou kurzy před začátkem Lm?

Barcelona, Real, nebo někdo z Anglie? Kdo vyhraje?

Vsadil jste si na celkového vítěze?
Kdepak. To je strašně těžké hádat.

Může Realu Madrid pomoct, že se finále hraje na jeho stadionu Santiaga Bernabéua? Třeba kvůli motivaci?
Stoprocentně. Kdyby se Real do finále dostal, tak ho má na 75 procent vyhrané. Ale nemyslím, že Real dojde tak daleko. Má sice hvězdný tým, ale jeho hráči jsou takové panenky. Nehrajou tolik urputně, takže to na finále stačit nebude.

A co další týmy? Inter Milán, Lyon, Bayern Mnichov, AC Milán...
Lyon po výprodeji a letošní AC Milán moc hrozit nebudou. Snad jedině Inter by mohl dojít dál. Ostatní týmy budou sice štípat, ale stačit jim to nebude. Letošní Ligu mistrů ovládnou Angličané a Španělé.


  • Vybrali jsme pro Vás