Doporučujeme

POKER O VELKÉ PENÍZE. Vítěz si v pražském turnaji přišel na víc než šestnáct milionů korun.

POKER O VELKÉ PENÍZE. Vítěz si v pražském turnaji přišel na víc než šestnáct milionů korun. | foto: Lukáš Bíba, MF DNES

Britský hráč pokeru v Praze vyhrál přes 16 milionů korun a rozplakal se

  • 97
Pražský turnaj pokerové série European Poker Tour (EPT) vyhrál Roberto Romanello z Velké Británie. Získal tak 640 tisíc eur, v přepočtu víc než šestnáct milionů korun. Nejlepším Čechem byl Petr Targa, jenž skončil už ve čtvrtek na 39. místě.

Prestižní turnaj - největší letošní pokerová událost v Česku - nevyšel českým esům. Obhájce prvenství z loňského roku Jan Škampa vypadl hned první den, stejně jako další profesionální hráč Marti Hrubý. Martin Kabrhel vydržel do druhého dne.

Fakta

Turnaje se zúčastnilo 563 hráčů z 46 zemí světa. Za hrací stoly usedlo 34 Čechů, nejvíc bylo Francouzů (64).

Každý hráč musel zaplatit jako zápisné přes pět tisíc eur. Kdo se umístil do osmdesátého místa, odnesl si nejméně osm tisíc eur.

Vítěz bral 640 tisíc eur, což je o čtyřicet tisíc míň, než kolik před rokem vyhrál Jan Škampa. Vloni totiž startovalo víc hráčů.

Na placených místech se tak umístili jen tři Češi: Petr Targa (39. místo, 11 tisíc eur), Filip Nechanský (71. místo, 8 tisíc eur) a Jaroslav Vajgl (79. místo, 8 tisíc eur).

S výsledkem na PokerStars.com EPT Prague naopak mohou být spokojení slovenští pokeroví nadšenci. Jan Bedník se dostal až na finálový stůl a kasíno v pražském hotelu Hilton opouštěl jako šestý nejlepší muž turnaje.

Skoro týdenní klání vyústilo v duel nakonec vítězného Romanella a horkokrevného italského zástupce Emiliana Bona, který všechny přítomné bavil hlasitými oslavami, když se mu zrovna zadařilo.

Nejemotivnějšího zážitku se ale diváci dočkali v úplném závěru. Když dealer otočil karty na flop (první tři karty z pěti, které vykládá) Romanello se rozplakal. Dobře věděl, že italského soupeře právě porazil. Sál v Hiltonu musel dokonce na chvíli opustit a vrátil se až ve chvíli, kdy se v ústraní uklidnil.

Série EPT pokračuje v lednu na Bahamách.

STOVKY HRÁČŮ. Na turnaj European Poker Tour se do Prahy sjely stovky hráčů.Vše o EPT

Počtvrté se v pražském hotelu Hilton pořádal turnaj série European Poker Tour. Přečtěte si vše podstatné o prestižní soutěži.


  • Vybrali jsme pro Vás