Zraněný boxer Kraj bude chybět na MS

Ústí nad Labem - Dva nejlepší čeští boxeři posledních let, Lukáš Konečný a Rudolf Kraj, budou chybět v červnu na mistrovství světa v Belfastu. Zatímco dvojnásobný bronzový medailista ze světových šampionátů Konečný přestoupil mezi profesionály, Kraje sužují zdravotní potíže. "Ruda si při Velké ceně Ústí nad Labem ve finálovém zápase s Velozem poranil rameno a stále ho pronásledují bolesti. Od 26. dubna ho v Praze čeká rehabilitace a před mistrovstvím světa by měl příliš krátkou dobu na to, aby se kvalitně připravil," vysvětil reprezentační trenér Svatopluk Žáček.


Kraj rovněž uvažoval o přechodu k profesionálům, ale zatím se rozhodl zůstat v amatérském ringu. "Musí se hlavně vyléčit a pro další vrcholné akce s ním samozřejmě počítám. Po Sydney dochází stejně jako po olympiádě v Atlantě k obměně reprezentačního kádru. Před čtyřmi lety nastupovali jako novici Konečný s Krajem a nyní by se měli mezinárodně prosazovat například Pavel Halaš, Ladislav Kutil a borci," uvedl Žáček.

Po trenéra mohl Konečný vydržet ještě do příští olympiády v Aténách v roce 2004. "Až čas ukáže, zda se rozhodl správně. Nevím, jak bych se zachoval já, kdybych byl v jeho věku stejně dobrý a dostal takovou nabídku. Za mé aktivní dráhy něco takového nebylo," prohlásil Žáček, který to dotáhl v ringu k zisku bronzové medaile na mistrovství Evropy.

Konečný soudí, že debut mezi profesionály absolvuje v Německu zhruba do tří měsíců. "V přípravě nechci nic ošidit, mezi profesionály budu boxovat ve vyšší váze, než byla má původní do 63,5 kilogramu.

Zápasy v profesionálním ringu budou delší a náročnější," přemítal úspěšný reprezentant. Profesionálně stále boxuje i jeho jednačtyřicetiletý otec Milan, který si přeje, aby syn dokončil vysokoškolské studium v Ústí.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž