Zlín zakončil podzim snů postupem

  • 1
Zlín - Jako ostrý nůž roztopeným máslem. Zcela lehce propluli podzimní částí sezony stolní tenisté Avexu Zlín. Bilance: Třináct výher, dvě remízy, žádná porážka. Před rokem byl tým nováčkem v nejvyšší české soutěži a teď rázem těžko hledá přemožitele nejen doma, ale i v zahraničí.

V úterý večer svěřenci Vratislava Oslzly dohráli v maďarském Kecskemetu základní skupinu evropské Superligy.

Výhra 6:2 byla spíš z povinnosti. Tým si díky své dominanci zajistil postup do čtvrtfinále už dřív.

"Ale s klukama jsem se bavil, že by byla škoda zkazit si takovou sérii v posledním zápase. K zápasu nastoupili zcela profesionálně," pochvaloval si kouč Oslzla.

Zlín v Superlize překvapil. Vyhrál i na půdě favorizovaného týmu Večernij List Záhřeb, účastníka prestižnější Ligy mistrů, a mezi nejlepší osmičku jde z výhodnějšího prvního místa. Losování, jehož termín ještě zástupci Zlína neznají, jim bude vybírat soupeře ze tří týmů na druhých místech: Havířov, El Niňo Praha B nebo slovinský Maribor.

Jasný postup

Konečná tabulka skupiny B
Superligy stolních tenistů

1. Zlín 17 bodů (5-1-0)
2. Záhřeb 14 bodů (3-2-1)
3. Innsbruck 10 bodů (1-2-3)
4. Kecskemet 6 bodů (0-1-5)

Pozn. V závorce je počet výher (3 body),
remíz (2 body) a porážek (1 bod).

"Maribor by nám vyhovoval nejlíp," brání se Vratislav Oslzla přímému souboji dvou českých týmů.

První čtvrtfinálový zápas se bude hrát ve čtvrtek 11. ledna, odveta o dva týdny později. Zda Zlín začne doma nebo venku, určí rovněž los.

Výborně má Zlín rozehranou nejen evropskou soutěž, ale i českou extraligu. Po polovině soutěže jí rovněž vládne, díky týden staré výhře 6:2 na půdě mistrovského El Niňa zůstává jediným neporaženým týmem. Odvety začnou 20. ledna.

 


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž