Zaváhal na startu, ale pak už ho nikdo neohrozil

Kunvald - Pouze v úvodním plávání, a to ještě jen v jeho první části, měl v triatlonu v Kunvaldu u Žamberka problémy se soupeři obhájce loňského prvenství Oskar Mikelka z Vraclavi u Vysokého Mýta. Zbytek závodu proběhl zcela v jeho režii a Mikelka si s přehledem doběhl pro další triumf.

"V úvodu plávání jsem, které jsme absolvovali na šesti okruzích na zdejším koupališti, jsem zaváhal a abych se dostal před soupeře, musel jsem plavat kolem bójek větší oblouky," řekl v cíli vítěz, který se ještě v plavecké části postupně ze čtvrtého místa probojoval do čela závodu.

Při vybíhání z bazénu se s ním držel v kontaktu pouze Jan Pochobradský z Deštného v Orlických horách, ale ano to nemělo dlouhého trvání.

Rozhodující devadesátisekundový náskok získal Mikelka v členité cyklistické části. V cíli triatlonu však zaostal za svým loňským traťovým rekordem o minutu.

Společně do cyklistického depa přijeli čtvrtý po plavání Karel Hartman s Pochobradským, který předvedl podstatně lepší výkon v běžeckém krosu a vybojoval druhé místo.

V samostatném závodě veteránů a žen až v běžecké části rozhodl o vítězství padesátník Jaroslav Krsek, který svému soupeři Novotnému, s nímž přijel do depa, nadělil v běhu přes minutu.

Výsledky - 500 metrů plavání, 23 km cyklistika a 4 km běh: 1. Mikelka (SK Vraclav) 1:05:36 hodiny, 2. Pochobradský (HS Deštné) 1:07:11, 3. Hartman 1:07:47. Nad 40 let: 1. Krsek 1:10:50. Ženy: 1. Jeníčková 1:30:33 (všichni Ústí n. O.)


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž