Vít Přindiš

Vít Přindiš | foto: Kanoe.cz/Barbora Reichová

Přindiš zakončil sezonu Světového poháru čtvrtým místem v kayakcrossu

  • 0
Vít Přindiš obsadil na závěr sezony Světového poháru ve vodním slalomu čtvrté místo v kayakcrossu na trati v Paříži, na níž se bude příští rok v této nové disciplíně poprvé bojovat o olympijské medaile. Amálie Hilgertová skončila sedmá, hned za ní dojela Veronika Vojtová.

Čtyřiatřicetiletý Přindiš, jenž si ve Francii v sobotu druhým místem zajistil celkové prvenství v SP v klasickém slalomu, postoupil jako jediný český reprezentant v dnešním závodu do velkého finále. V něm obsadil poslední místo a v celkovém pořadí se posunul na devátou pozici.

„Finále nesedlo, jak bych si představoval. Bohužel jsem se do těch bojů nezapojil, protože mě strašně zabolelo v boku pod žebry, cítil jsem takové křupnutí. Podle prvních informací to je buď chrupavka, nebo možná natržený sval,“ odhadl Přindiš v tiskové zprávě českého svazu.

Kayakcross je pro Přindiše jedinou možností, jak se představit na pařížské trati i příští rok, neboť jediné místo pro Česko si už na kajaku vyjel olympijský vítěz a vicemistr světa Jiří Prskavec.

Přindiš vládne divoké vodě. Po druhém místě ve finále v Paříži vyhrál SP kajakářů

Závod vyhrál k radosti domácích fanoušků Boris Neveu, celkové prvenství v SP uhájil navzdory čtvrtfinálovému vyřazení Brit Joseph Clarke.

Hilgertová a Vojtová vypadly v semifinálové fázi a absolvovaly malé finále, v němž obsadily poslední dvě místa. Vítězka červnového kayakcrossu v Tacenu Vojtová byla v SP celkově pátá. V rozjížďce vypadla Tereza Fišerová, která dostala od soupeřky pádlem a skončila s rozseknutým pravým obočím.

Z prvního pohárového vítězství v kariéře se ve 34 letech radovala Luuka Jonesová z Nového Zélandu, celkový triumf si připsala dnes druhá Britka Kimberley Woodsová. Třetí v závodě i v SP byla hvězdná Australanka Jessica Foxová, jež v minulých dnech vyhrála v Paříži na kanoi i kajaku a ovládla také obě pohárová pořadí.

Finále SP ve vodním slalomu v Paříži - kayakcross:

Muži: 1. Neveu (Fr.), 2. Butcher (N. Zél.), 3. Oschmautz (Rak.), 4. Přindiš, ...18. Krejčí, 29. Rohan vyřazeni v rozjížďce, 48. Tunka (všichni ČR) vyřazen v kvalifikaci.
Konečné pořadí SP (po 5 závodech): 1. Clarke (Brit.) 189, 2. Neveu 171, 3. Anderson (Austr.) 161, ...9. Přindiš 120, 19. Krejčí 61, 33. Tunka 21, 54. Rohan 8, 106. Hradilek, 114. Heger, 118. Kratochvíl (všichni ČR) všichni 2.

Ženy: 1. Jonesová (N. Zél.), 2. Woodsová (Brit.), 3. J. Foxová (Austr.), 4. Setchellová (Brit.), ...7. Hilgertová, 8. Vojtová, 18. Fišerová, 23. Kneblová (všechny ČR) vyřazeny v rozjížďce.
Konečné pořadí SP (po 5 závodech): 1. Woodsová 229, 2. Jonesová 204, 3. J. Foxová 194, ...5. Vojtová 152, 10. Fišerová 105, 11. Hilgertová 97, 26. Nesnídalová 35, 31. Kneblová 29, 37. M. Satková 17, 69. Beková (všechny ČR) 4.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž