Ondřej Synek gratuluje zpěvačce Lucii Bílé k zisku Českého slavíka

Ondřej Synek gratuluje zpěvačce Lucii Bílé k zisku Českého slavíka | foto: Jan Zátorský, MAFRA

Víkend veslařského šampiona Synka: plenky i slavíci

  • 0
Listopad byl nejlepším měsícem v životě skifaře Ondřeje Synka. Závodník Dukly Praha se stal mistrem světa a narodila se mu dcera. Teď si užívá: předával České slavíky, hrál squashovou extraligu...

"Jo, jo, byl to můj životní měsíc!" říká veslařský šampion. A nebylo to jen díky sportovním úspěchům. K báječné sezoně završené titulem mistra světa na Novém Zélandu se přidala i rodinná sláva. Sotva se vrátil od protinožců, spěchal na porodní sál. Ve středu 17. listopadu mu přítelkyně povila dceru Alici. "Sice jsem si asi víc přál kluka, ale jsem nadšený," líčí Synek.

Doma se prý snaží. "Přebaluju, koupu, uvařím," vypočítává. A do toho kontroluje dělníky, kteří mu ve Staré Boleslavi chystají bydlení. "Nechávám to na nich. Nejsem nešika a umím přiložit ruku k dílu, ovšem času není nazbyt."

Své listopadové zážitky v sobotu ještě dvakrát rozšířil na společenském poli. O tom, že se stane ve veslařské anketě skifařem roku, nebylo pochyb. Ale že předá cenu vítězce pěvecké ankety Český slavík Lucii Bílé, to ho dostalo. "Obrovská čest. Moc si toho vážím," říká.

Český slavík byl jiná liga než anketa veslařů. "Nic velkého, žádná hudba s plesem. Peníze jsou potřeba jinde. Na rautíku si dal každý něco dobrého a šlo se domů. A já spěchal na Slavíka," popisuje.

Ve státní opeře to pak mělo spád. "Na generálce mi řekli, kam si mám stoupnout, do jaké kamery mám hodit úsměv. Ani jsem nevěděl, komu předávám cenu. Bál jsem se zkratu, tak jsem se tajně do obálky podíval. Byla sice zapečetěná, ale mám svůj fígl," culí se.

Jméno ukryté v depeši ho potěšilo. A co si na pódiu Synek s Bílou špitli? "Já jen pogratuloval. A samozřejmě byla líbačka na tvář," směje se závodník pražské Dukly.

Na televizní obrazovce zajímavě působil výškový kontrast obou celebrit. Maličká zpěvačka vypadala vedle dvoumetrového čahouna hodně dětsky. "Já to tak neberu. Při své výšce jsem zvyklý. To bych musel předávat cenu basketbalistce Evě Vítečkové, aby to nebylo jako pěst na oko," dodává pobaveně.

Večer si užil. "Potkal jsem spoustu lidí, které jsem znal jen z televize. Byl to zážitek. I pro mamku, kterou jsem vzal s sebou. Přítelkyně holt kojí," vtipkuje.

A aby toho v tom bombastickém listopadu nebylo málo, tahá ještě jeden bonbonek. "Na jaře se možná stanu mistrem republiky ve squashi," šokuje. Šanci na titul má v soutěži družstev, a to jen tehdy, pokud extraligu vyhrají pražští Buldoci.

Synek totiž za ně nastoupil v soutěžním zápase proti Hradci Králové. Pozval ho kamarád Jan Koukal. "Šampionem je i ten, kdo naskočí k jedinému utkání," vysvětluje skifař.

Synek sice s rivalem Ondřejem Pavelkou drtivě prohrál ve třech setech a celkově uhrál jen devět míčů. "Fyzicky jsem to stíhal, ale je to o technice a tu měl soupeř samozřejmě výrazně lepší. On jen stál a já po kurtu lítal jako čamrda."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž