Veslaři uspěli na Slovensku

Olomouc - Velmi dobrých výsledků dosáhli juniorští reprezentanti oddílu rychlostní kanoistiky TJ Lodní sporty Olomouc na mezinárodní regatě ve slovenských Piešťanech. "Je to nejlépe obsazený závod mimo světových a evropských šampionátů. Letos na Slovensku startovali závodníci z šestnácti států," vyzdvihl olomoucký trenér Hugo Šváb úroveň regaty.

V této konkurenci si z olomoucké minivýpravy nejlépe vedla dvojice Filip Šváb, Jiří Princ. Prvně jmenovaný zvítězil na 500 metrech a na dvojnásobné trati dojel druhý. Princ na třech kilometrech získal třetí místo a na 500 metrech čtvrté.

Olomoucká dvojice navíc na půlkilometrové trati obsadila šestou příčku. Mimo juniorů na Slovensku ještě startovala Lucie Szarközyová, která v konkurenci o několik let starších závodnic dojela na třech kilometrech patnáctá.

Pro oba chlapce přitom v letošní sezoně vrchol představuje mistrovství světa v Brazílii, které by jim nemělo uniknout. "Budou se připravovat ve sportovním centru mládeže a svou účast ještě musí potvrdit na nominačních závodech," popsal Šváb jejich program.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž