Ve Slušovicích začíná dostihová sezona

S l u š o v i c e - Dostihové závodiště ve Slušovicích zahájí zítra nový ročník Moravskou jarní cenou. Chovatelský rovinový dostih na 1600 m pro tříleté koně má štědrou dotaci, v banku 135 000 korun.
Premiérový závod má tři favority. Slovenského plnokrevníka Maltina se žokejem Andrésem, Winonu v sedle se žokejkou Zobalovou a hřebce Access To Javu. Loni na domácích tratích nejvýše hodnoceného dvouletého hřebce povede Jaroslav Donoval.

Program v sezoně 2001:
15. dubna Moravská jarní cena
27. května Stříbrný pohár
10. června Cena vytrvalců
15. července Slušovické OAKS
5. srpna Cena Velké Moravy a Moravské derby (I. kategorie)
2. září Zářijová cena
23. září Cena Valašska

Access To Java má podle odhadů vůbec největší šanci na prvenství. Svěřenec trenéra Filipa Neuberga dosud ve Slušovicích neběžel. "To jeho formu ale neovlivní," věří Neuberg.

Premiérová Moravská jarní cena bude vůbec prvním velkým testem klasického tříletého ročníku.

Závodiště ve Slušovicích má letos nového pořadatele. Turf Centrum, které mělo loni potíže s vyplácením prize-money, nahradil Moravský dostihový spolek.

Noví pořadatelé uspořádají celkem sedm dostihových nedělí. Všechny budou mít vrchol v prestižních chovatelských dostizích. "Celkem se poběží dvaačtyřicet dostihů, z toho pětatřicet rovinových a sedm překážkových steeplechase," shrnula tajemnice závodiště Jana Čapáková.


 


Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon

Témata: Slušovice