Iveta Vacenovská

Iveta Vacenovská | foto: AP

Stolní tenistka Vacenovská vypadla ve finále World Tour ve čtvrtfinále

  • 0
Stolní tenistka Iveta Vacenovská vypadla ve finálovém turnaji World Tour ve čtvrtfinále. Česká jednička nestačila v čínském Chang-čou na domácí favoritku Čchen Meng, které podlehla 1:4 na sety.

"Bohužel, s takovou hráčkou je třeba podat perfektní výkon bez chyb, to se mi nepovedlo," uvedla Vacenovská po vyřazení. "S turnajem a postupem mezi nejlepší osmičku jsem přesto spokojená. Kdyby mi někdo před začátkem sezony řekl, že se na turnaj kvalifikuji, stěží bych tomu věřila," řekla Vacenovská.

Vacenovská, která se na vrchol sezony kvalifikovala poprvé v kariéře, v prvních dvou setech na světovou třináctku nestačila. "Na začátku jsem si dlouho zvykala na rozdílný čínský potah a z toho pramenily moje chyby," konstatovala.

Od třetího setu ale byla soupeřce vyrovnanou partnerkou a díky své útočné hře se ve čtvrtém dějství radovala i ze zisku sady. V pátém pak dokázala Vacenovská otočit z 4:7 na 8:7, ale zbylé tři míče ztratila. "Škoda, že jsem to nedotáhla. Za stavu 8:8 jsem zahrála dvě nekvalitní podání, to se proti takové hráčce nesmí stát."

Z akce dotované milionem dolarů si šestadvacetiletá Vacenovská (29. na žebříčku ITTF), která v osmifinále vyřadila čtrnáctou hráčku světa Tchie Ja-na z Hongkongu, odveze za čtvrtfinále 13 tisíc dolarů (přes 250 tisíc korun).

Finálový turnaj World Tour ve stolním tenisu

Chang-čou (Čína)

Ženy:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Čchen Meng (Čína) - Vacenovská (ČR) 4:1 (6, 3, 10, -8, 8).

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž