V semifinále kilometru uspěl pouze Doktor

Poznaň - Pouze Martin Doktor uspěl v semifinále na 1000 metrů na mistrovství Evropy rychlostních kanoistů v Poznani. Olympijský vítěz z Atlanty svou jízdu vyhrál a s přehledem postoupil do finále. Ostatní české posádky na postupových místech neskončily, čímž přišly nejen o finále, ale i o místo v olympijské nominaci.

Evropský šampionát je totiž poslední kvalifikací na olympijské hry do Atén.

Vyřazen byl kajakář Radek Záruba, ve svém semifinále šestý. Ze hry jsou také deblkanoe Jan Břečka a Jan Machač, deblkajakáři Filip Šváb, Pavel Hottmar a čtyřkajak Jan Andrlík, Jan Souček, Jiří Polívka a Michael Odvárko.

Stejně jako na kilometru i na poloviční trati Martin Doktor na mistrovství Evropy rychlostních kanoistů nezaváhal, vyhrál dnešní odpolední semifinálovou jízdu a postoupil do nedělního finále singlkanoistů.

Ze hry je na pětistovce naopak kajakářka Michala Strnadová, která si na "rovnou" vodu odskočila ze sjezdu na divoké vodě. Mezi postupující trojici jí však z pátého místa v prvním semifinále chyběly necelé tři desetiny.

Do finále pětisetmetrové trati se neprotlačili také kajakář Filip Šváb, deblkanoisté Jiří Heller a Viktor Jiráský, deblkajaky Karel Leština, Pavel Holubář a Jana Šebestová, Klára Ballová.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž