V ragbyové extralize se do sebe pustí nejlepší týmy

Praha - Reprízu ragbyového finále z minulé sezony nabídne druhé kolo extraligy. Na hřišti pod Strahovem nastoupí stříbrná Tatra Smíchov proti TJ Praga. "Na výsledku zápasu bude hodně záležet, protože vítěz se nejspíš dostane do čela tabulky. A tam může vydržet až do konce roku," soudí smíchovský kouč Josef Fatka. Oba týmy začaly soutěž výborně. Tatra porazila Říčany 32:14 a Praga smetla nováčka soutěže pražskou Slavii 41:13.

Oba týmy už mají i první hrdiny, v prvním kole se prosadil dvěma položenými pětkami smíchovský Karel Šampalík, za Pragovku se stejný kousek podařil dokonce dvěma hráčům: Pavlu Syrovému s Josefem Fišerem.

Hosté se představí i se Zdeňkem Žákem, který loni položil v extralize nejvíc pětek. V první kole nenastoupil kvůli studijním povinnostem. Utkání začíná v 11 hodin.

Pikantní souboj se hraje v Říčanech. Domácí kouč Václav Horáček půjde do boje proti "svým". Ve Spartě hrál a pak trénoval pětatřicet let, v posledních pěti letech ji přivedl ke dvěma titulům. "Mám výhodu, že znám dobře herní možnosti hráčů obou týmů," řekl Horáček. Zápas má výkop v 15 hodin.

Slávistický nováček hraje s Vyškovem. Utkání začíná ve 14 hodin na hřišti Pragy ve Vysočanech. Ve stejný čas se uskuteční brněnské derby Bystrc – RC Brno.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž