V ragby bude znám zatím jen první finalista

Praha - Ragbyová extraliga bude v sobotu znát zatím jen prvního finalistu. Do play-off nejvyšší soutěže zasáhl totiž turnaj evropské série sedmiček, proto byl zápas Sparta - Tatra odložen. Oba kluby totiž dodaly do reprezentace několik hráčů. Druhé semifinále Říčany - Vyškov se odehraje podle plánu.

Říčany už minulý týden vykročily ke čtvrtému finále za sebou, ve Vyškově zvítězily 31:3, takže jim v odvetě stačí i porážka o sedmadvacet bodů.

"Nepřipouštíme si, že bychom nepostoupili," řekl říčanský šéf David Frydrych.

"Ale nic nepodceňujeme. I když jsme první zápas vyhráli, výkon se mi nelíbil," podotkl kouč Marek Valeš.

Druhé semifinálové utkání derby Sparta – Tatra se odložilo na zatím neurčený  náhradní termín, protože  někteří hráči obou týmů budou reprezentovat Česko právě tento víkend na turnaji evropské série sedmiček ve francouzském Montpellier.

"Doporučili jsme oběma klubům, aby se zápas hrál v následném týdnu, neboť do původního náhradního termínu bylo vloženo utkání Česko – Gruzie, které se zase nemohlo hrát v březnu pro sněhovou kalamitu. Věřím, že se kluby domluví a nebudeme muset prodloužit sezónu až do začátku července," poznamenává předseda STK Jiří Štuksa.    

Praga Praha  hraje v Brně  o víkendu  o záchranu a musí vyhrát rozdílem větším než jeden bod, protože první zápas prohrála 14:15.  V případě, že se ji to nepovede bude hrát baráž s vítězem dvojzápasu Slavia – Olomouc z první ligy.

Program
extraliga semifinále
, Říčany - Vyškov (sobota 15.00)
o záchranu: Dragon Brno - Praga Praha  (sobota 16.00 v Cacovicích)

první ligy
Turnaj ve Zlíně: Přelouč, Zlín, Iuridica Praha od 11 hodin ve Zlíně na Stadionu mládeže


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž