Jindřich Panský (vlevo) a Milan Orlowski při exhibici na terase britského velvyslanectví v Praze

Jindřich Panský (vlevo) a Milan Orlowski při exhibici na terase britského velvyslanectví v Praze | foto: Dan Materna, MAFRA

V Liberci se představí legendy stolního tenisu Orlowski s Panským

  • 0
Po sestupu z extraligy mužů se stolní tenisté A-týmu SKST Liberec připravují na prvoligovou sezonu. "Chtěli bychom opět bojovat o postup," tvrdí manažer klubu Martin Protiva.

"Soutěž bude ale velmi vyrovnaná. Ke spolufavoritům budou patřit zejména zálohy El Niňa Praha, Hradce Králové nebo Ostravy. Naštěstí jsme udrželi všechny naše opory a budeme hrát ve stabilní sestavě s bratry Borůvkovými, Medkem a Jahodou."

O poznání těžší situaci bude mít druholigový liberecký B-tým. Ten oslabil o Jakuba Borůvku, jenž se posunul do áčka a premiéru ve třetí nejvyšší soutěži tak okusí osmnáctiletý Marek Fabíni.

"Do soutěže postoupil i celek KT Praha v sestavě s bývalým reprezentantem Javůrkem a legendou českého pingpongu Milanem Orlowským. Mistr Evropy z roku 1974 byl ve svých šedesáti letech dokonce nejlepším hráčem třetí ligy," řekl Protiva.

"A že tento tým bude favoritem na postup do první ligy je jasné i díky příchodu další hvězdy Jindřicha Panského. Mistr Evropy v mixu 1986 spolu s Marií Hrachovou je současným parťákem Orlowského z exhibic, kterými baví diváky po celém světě. Velkou motivací bude pro liberecké hráče porazit právě tento pár ve čtyřhře, které se hrají vždy v úvodu utkání."

Orlowski s Panským spolu získali v roce 1985 stříbrné medaile na mistrovství světa a nedávno byli oba uvedeni mezi prvními čtyřmi zástupci do Síně slávy Českého stolního tenisu.

"Po Petru Korbelovi se tak v Liberci můžeme těšit na další z legend českého stolního tenisu," uvedl Martin Protiva. Na severu Čech se ale hvězdný tým KT Praha představí až v odvetných utkáních 2. ligy, které budou na programu na jaře 2014.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž