Martin Johnson

Martin Johnson | foto: Profimedia.cz

Už mám jasno, končím, prohlásil kouč anglických ragbistů Johnson

  • 0
Anglická ragbyová reprezentace je bez kouče. Dosavadní trenér Martin Johnson se po delším přemítání rozhodl odstoupit a neobnovit svůj kontrakt, který vyprší v prosinci. "Myslím, že je v zájmu mém i anglického ragby, abych už v příštím roce u týmu nepokračoval," prohlásil jedenačtyřicetiletý Johnson.

"Hodně dlouho jsem o tomto kroku přemýšlel. Nebylo to lehké rozhodnutí," poznamenal kouč, kterého vedle čtvrtfinálového nezdaru s Francií na uplynulém světovém šampionátu hodně trápily i skandálky, které provázely pobyt anglické reprezentace na Novém Zélandu.

"Musel jsem zvážit, zda jsem opravdu připraven s plnou vážností a nasazením naskočit do dalšího čtyřletého období, které vyvrcholí světovým šampionátem v Anglii. Po zralé úvaze vím, že na to připraven nejsem," dodal dnes už bývalý anglický kouč.

Martin Johnson, který v roce 2003 dovedl coby kapitán Anglii k titulu mistrů světa, se stal koučem národního týmu v roce 2008 po odvolání Briana Ashtona. Tehdy jeho jmenování vyvolalo pochyby některých ragbyových odborníků, kteří poukazovali na fakt, že nemá s trénováním prakticky žádné zkušenosti.

Po rozpačitých dvou sezonách dovedl loni Anglii k triumfu v Poháru šesti národů, trenérskou maturitou pro něj však byl až letošní šampionát. Základní skupinou prošel jeho tým bez porážky, jenže ve čtvrtfinále ztroskotal na do té doby nevýrazné Francii.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: Anglie, Maturita, Ragby