Úspěch podržel jistý Bureš

-
První střela na branku určila vývoj zápasu. Rohový kop Königa trefil z voleje Mucha a míč se zastavil až v síti Pižanowského branky. Rychlý gól však domácí neuklidnil, naopak Žižkov měl několik příležitostí srovnat skóre. Největší šanci spálil ve 13. minutě Stracený, kterého po Kinclově centru skvěle vychytal Bureš. Olomouc se tlačila do útoku s cílem pojistit náskok. Nejblíže měl k úspěchu pět minut před přestávkou Heinz, jehož pokus zblokovala obrana na roh. Ve druhé půli se snaha hostů o vyrovnání soustředila především na Straceného, který se stal smolařem zápasu. V 62. minutě vypálil na Burešovu branku, olomoucký gólman však zareagoval semaforem, za který by se nemusel stydět ani Dominik Hašek. Po dalších deseti minutách se osud zápasu zlomil definitivně. Centr Vlčka zakončil přesnou hlavičkou Heinz.

Branky: 3. Mucha, 71. Heinz. Rozhodčí: Handlíř. ŽK: Vlček - Kincl, Mlejnský, Buryán. Diváků: 5851. Poločas: 1:0.

Olomouc: Bureš - Machala - Kovář, Kováč, Ujfaluši - König, Zbožínek (85. Kobylík), Mucha, Kučera (79. Urbánek) - Vlček, Heinz (79. Krohmer).

Žižkov: Pižanowski - Buryán (85. Gibala), Mlejnský, Zakopal, Mikulík - Sovič, Pikl, Chihuri (80. Plocek), Čupr (73. Šebesta) - Kincl, Stracený.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: Dominik Hašek