Tyson vyřídil Etienna za 49 vteřin

  • 3
Memphis - Pouhých 49 vteřin stačilo Miku Tysonovi, aby ukončil tolik diskutovaný boxerský zápas s Cliffordem Etiennem. Přes patnáct tisíc diváků ve vyprodané hale v Memphisu se ani nestihlo pořádně rozkoukat, když bývalý mistr světa v těžké váze poslal méně zkušeného soupeře k zemi. Tradičně vypjatá atmosféra před soubojem byla zapomenuta, když Tyson pomohl Etiennovi znovu na nohy. "Jsem rád, že jsem zpátky v branži," prohlásil Tyson, jenž boxoval znovu po osmi měsících, po šestém nejrychlejším knokautu své kariéry.

Divákům předvedl čerstvé tetování na obličeji, které se mu prý nedávno zanítilo, ale soupeři ani nedal šanci, aby mu způsobil další problémy.

Tyson před týdnem oznámil, že k zápasu nenastoupí, protože má chřipku a nemohl trénovat, ale vzápětí si to rozmyslel. "Nebyl jsem připraven. Ale potřebuji peníze a on taky," vykládal 'Železný Mike', který po rozvodu přišel o velkou část majetku a musí dál odvádět bývalé ženě nemalé částky ze svých výdělků. Za
sobotní zápas vypsaný na deset kol dostal pět milionů dolarů, jeho soupeř inkasoval jeden milion.

Ve stejném ringu v Pyramid Areně loni v červnu utrpěl Tyson nejtěžší porážku v kariéře, když ho v souboji o titul mistra světa knokautoval obhájce Lennox Lewis. V červnu by se měl s britským boxerem utkat v odvetě, ale šestatřicetiletý enfant terrible tvrdí, že zatím nemá o odplatu zájem.

"Věřím si mnohem víc než loni, ale potřebuji nejprve ještě dva nebo tři zápasy. Jestli chci porazit Lewise, musím být aktivnější. Hned příští týden půjdu do posilovny a začnu se dávat zase dohromady," tvrdil Tyson.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž