Trunschka se Šimůnkem pojedou na MS

Wetzikon - Výkony na závodech Světového poháru ve švýcarském Wetzikonu rozhodly o nominaci cyklokrosařů pro světový šampionát jezdců do 23 let. Účast si zajistili Tomáš Trunschka a Radomír Šimůnek mladší, Janu Kuntovi zůstala role náhradníka. Mezi juniory uspěli Pavel Adel a Ladislav Šulc, role náhradníka pro MS zůstala Františku Kloučkovi.

"Dnes jsem byl spokojen se všemi jezdci. Trunschka jel poprvé proti nejlepším Belgičanům a ukázal, že se s nimi může měřit. Velmi dobře zajeli i Šimůnek a Zlámalík, ale i Kunta, na něhož bohužel zbyla role náhradníka," řekl po závodu jezdců do 23 let spokojený český trenér Petr Klouček.

Po čtyřsetmetrovém úseku na tartanu vjeli na bahnitý, avšak ve stínu zmrzlý okruh z českých reprezentantů nejlépe Zlámalík, Trunschka a Šimůnek. Již v druhém okruhu se vpředu vytvořila šestičlenná skupina, v níž byli Trunschka, Šimůnek, domácí Baumgartner a trojice Belgičanů Commeyne, Jacobs, Van der Linden.  Šestice spolu vydržela pohromadě další čtyři okruhy, přestože se jezdci z Belgie snažili využít svou početní převahu častými nástupy k rozdělení skupiny. Podařilo se jim to nakonec až dva okruhy před cílem, kdy se odpoutali Jacobs a Commeyne. O třetí místo bojovali Trunschka a Baumgartner, zatímco Šimůnek začal zaostávat.

Kupředu se z konce první desítky posunul Zlámalík, který nakonec Šimůnka před cílem přespurtoval. V nájezdu do posledního kola vjel Trunschka do hlubokého sněhu, ztratil tak několik metrů na Baumgartnera a s tím i naději na třetí místo.

Mezi juniory jel velice aktivně hned od začátku Zdeněk Štybar. Neustále táhl ostatní za svými zády, ale po dvou třetinách závodu nastoupil letos skvělý Polák Kuzniak a vyrazil vstříc svému dalšímu triumfu. V závěru nezachytil Štybar ani nástup Villy z Francie, ale třetí místo si před dotírajícím domácím Langem pohlídal.

Výsledky:
Junioři:
1. Kuzniak (Pol.) 40:43, 2. Villa (Fr.) -15, 3. Štybar (ČR), 4. Lang (Švýc.) oba -27, 5. Adel (ČR) -43, 6. Longhi (It.) -43, ...8. Šulc -54, 13. Klouček, 14. Kulhavý, 15. Šel (všichni ČR) všichni -1:25.
Jezdci do 23 let: 1. Jacobs 53:06, 2. Commeyne (oba Bel.) -6, 3. Baumgartner (Švýc.) -21, 4. Trunschka (ČR) -33, 5. Van der Linden (Bel.), 6. Zlámalík, 7. Šimůnek všichni -1:07, ...17. Soukup -2:32, 20. Kunta (všichni ČR) -3:05. 
 


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž