Trenér boxerů předloží plány pro olympiádu

Ústí nad Labem - Řada menších prověrek, pak republikový šampionát a ostré testy na turnajích v Rakousku a Polsku. Takové je vyžití boxerů. Za 11 dní předložní šéftrenér Žáček novou strategii směřovanou k olympijským hrám 2004 v Aténách. V souboji interligových výběrů porazilo Česko celek domácího Slovenska 12:8. „Vyhráli Polakovič, Adam Hubinger, Adámek, Štěpán Horváth a Pröschl. Bod přidali Fáber a Šachbazjan,“ říká šéftrenér české reprezentace a manažer ústeckého SKP Svatopluk Žáček.

Na mezinárodním turnaji v Krnově brali Ústečtí dvě výhry. V těžké váze Bártek, jenž v porazil k.o. juniora Pálu, v kategorii do 57 kg uspěl Egorkine, když na body dostal mosteckého mladíka Jaroše.

„Ve výběru v Krnově už chyběli profesionálové Bilak a Kutil. Zatímco první porazil Hrabáka, druhý si při brigádě v tělocvičně vyhodil rameno a marodí,“ říká Žáček.

Reprezentace soustředění mít nebude, borci se sejdou od 20. do 22. září na republikovém šampionátu v Havířově, kde budou obhajovat tituly ústečtí boxeři Šachbazjan, Dirda, Halaš, Adámek a Bártek.

„Po mistrovství předložím strategii přípravy na další olympijský cyklus, na seznamu bude nové složení reprezentačního kádru. Přijde čerstvý vítr,“ prozrazuje.

Národní tým se vydá na Grand Prix Zubří, na turnaj do Rakouska a na počátku října na polský podnik Stamm. Pak už začne Interliga. Ve složení Ústí, Brno, Vranov, Žilina, Dubnica a nově i Budapešť.
 


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž