Televize se chystá stvořit vítězné veslaře

  • 1
Liverpool, Praha - Objektivy kamer televizní reality show poprvé zaostří na sport. Nejslavnější veslař světa, britský sir Steven Redgrave, známý též jako cukrovkář, jenž vyhrál pět olympiád, čelí nové výzvě. Během pouhého půl roku má pod dohledem kamer postavit osmiveslici pro slavnou regatu v Henley.

Vybírat přitom bude z adeptů, kteří v životě nedrželi veslo v ruce. „Je to velice těžký úkol,“ soudí český šéftrenér Přemysl Panuška. „Ti lidé by měli být určitě trénovaní z jiného sportu. Jinak to bude totální propadák.“

„Neumím si ani v nejdivočejších snech představit, že bychom v Henley vyhráli,“ přiznává Redgrave. „Ale zároveň mě napadá: Co kdyby přece jen?“

Show právě začala, Redgrave v těchto dnech vybírá z dvou set přihlášených liverpoolských mladíků mezi 17 a 25 roky dvanáct borců, s nimiž bude od Nového roku do léta pracovat.

Ti budou za asistence kameramanů, Redgraveovy manželky (sportovní lékařky) a dalších trenérů a odborníků na výživu bojovat o osm míst v lodi zvané Liverpool 8.

Není to klasická reality show s přímými vstupy á la Big Brother, projekt se víc blíží populární Výměně manželek: vše se nejprve natočí, a to včetně závěrečného závodu, sestříhá a teprve na podzim stanice ITV nabídne celý program v hlavním vysílacím čase.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž