Svaz triatlonu ocenil nejlepší závodníky

Praha - Nejlepší závodníky roku ocenili v sobotu v pražském hotelu Diplomat představitelé Českého svazu triatlonu. Jedničkou letošní sezony se stal Filip Ospalý, další místa v pořadí obsadili Martin Krňávek a Lenka Radová. Vedle úspěšných reprezentantů byly vyhlášeny i konečné výsledky Českého poháru v triatlonu, dlouhém triatlonu, duatlonu a kvadriatlonu.

Do bodovaného žebříčku, který byl sestaven na základě úspěchů českých zástupců na mistrovství světa, mistrovství Evropy a ve Světových pohárech, se dostalo 37 závodníků.

Nejvýše v něm skončil člen Olympo teamu Ospalý, patnáctý muž světového žebříčku a stříbrný medailista z ME. Ospalý si také odnesl nejvyšší částku z celkové sumy 490.000 korun, která byla mezi úspěšné reprezentanty rozdělena.

Jako druhý v pořadí se umístil jeho klubový kolega Krňávek, šestý ve světovém žebříčku. Třetí skončila Radová, pátá žena letošního mistrovství Evropy a rovněž členka celku Olympo.

Předseda svazu Pavel Kořán předal čestné členství Zdeňku Kepákovi, který stál jedenáct let v čele klubu Kepák Brno a dovedl Ospalého v loňském roce až ke zlaté medaili na mistrovství Evropy v Karlových Varech. Oceněni byli i všichni pořadatelé závodů Českého poháru.

Celkovým vítězem Českého poháru v triatlonu byl vyhlášen Michal Daněk (Olympo), mezi ženami byla nejlepší Jana Jiroušková (Tufo Titan Zlín), která byla rovněž nejúspěšnější závodnicí v duatlonu. Mužům v tomto odvětví kraloval Dan Fekl z Triatlonu Praha.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž