Stolní tenisté jsou blízko mistrovství Evropy

  • 1
Atény - Čeští stolní se opět přiblížili postupu do čtvrtfinále mistrovství Evropy. V úterním utkání Evropské ligy vyhráli v Aténách nad domácím Řeckem 3:1 na zápasy a vedou bez prohry skupinu D. O dva body se zasloužil skvěle hrající Petr Korbel a třetí bod přidal Richard Výborný.

Družstvo hrálo poprvé pod vedením Pavla Špačka a po úvodní dvouhře prohrávalo. Tomáš Pavelka nestačil na řeckou jedničku a s Kalinikosem Kreangou prohrál 0:3. "Ztratil první vyrovnaný set a pak už neměl nárok," řekl Špaček.

Zbylé duely patřily Čechům. Korbel bez problémů porazil Panajotise Jonise a vyrovnal. Výborný pak udolal obranáře Nataniela Tsiokase 3:1. "Richard podal opravdu výborný výkon a dokázal, že je na obranu skvělým hráčem," chválil Špaček.

Ve čtvrté dvouhře svedl Korbel strhující bitvu s Kreangou. Se starým známým z japonské exhibiční ligy česká jednička prohrávala už 0:2 na sety. "Ale v dalších třech byl Korbel jasně lepší," komentoval Špaček obrat na 3:2. Korbel neodvracel žádný mečbol, ale v páté sadě prohrával 3:6. "Vzal si time, zdravě se naštval a dotáhl zápas do vítězného konce," řekl Špaček.

V dalších zápasech se Češi střetnou 2. listopadu v Hodoníně s Belgií a 18. ledna pojedou do Srbska a Černé Hory. Jsou blízko od výhry ve skupině, která by jim zajistila účast ve čtvrtfinále na evropském šampionátu v dánském Aarhusu v roce 2005. "Nechceme nad ničím kalkulovat a chceme vyhrát oba zbylé zápasy," dodal trenér.

Výsledky:
Řecko - ČR 1:3

Kreanga - Pavelka 3:0 (10, 8, 4), Jonis - Korbel 0:3 (-7, - 5, -10), Tsiokas - Výborný 1:3 (-5, 10, -11, -4), Kreanga - Korbel 2:3 (9, 8, -4, -11, -9).

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž