Alexandr Karakaševič

Alexandr Karakaševič | foto: ČAST/Jan Brychta

Ostravští stolní tenisté zažijí domácí premiéru v Lize mistrů

  • 0
Na premiérové domácí utkání prestižní Ligy mistrů se připravují stolní tenisté TTC Ostrava 2016. Ve středu od 19 hodin změří síly s francouzským G. V. Hennebont T. T. Oba týmy v úvodním kole na půdě svých soupeřů prohráli 0:3 a budou tak usilovat o první vítězství ve skupině C.

Podle slov trenéra Tomáše Demka jsou šance vyrovnané. Hosté sice jsou žebříčkově lepším týmem, Ostravané by však rádi využili výhody domácího prostředí.

„Připravujeme kurt s tribunami pro 500 diváků a věřím, že si příznivci stolního tenisu najdou cestu na Výstaviště v centru Ostravy. Uvidí v akci dva účastníky nedávného mistrovství Evropy a také dva vynikající Tajwance,“ láká na utkání fanoušky.

Domácí tým nastoupí v kompletním složení, tedy s oběma cizinci Hung Chieh Chiangem, Aleksandarem Karakaševičem a domácí dvojicí Tomáš Tregler, Petr Korbel. Největší oporou francouzského týmu je Tajwanec Chien An Chen, 28. hráč světového žebříčku. Pak také Angličan Liam Pitchford, zkušený Řek Kalinios Kreanga a Francouz Quentin Robinot.

„Hodně pikantní je fakt, že náš nejlepší hráč Hung Chieh Chiang je v tajwanském týmu deblovým partnerem Chien An Chena. Zná ho tedy velmi dobře a snad nám pomůže najít správnou taktiku na jedničku francouzského mužstva. Ovšem tohle samozřejmě platí i opačně. Velmi nepříjemným bude i Angličan Pitchford, na kterého je potřeba striktně dodržet taktiku. Pouštět se s ním do rychlých výměn je sebevražda, takže to bude hodně o hlavě. A Kreanga? Je to starší a hodně zkušený hráč a jak už to bývá, hodně bude záležet na tom, v jaké přijede formě. Stále platí, že umí porazit hráče z absolutní evropské špičky, ale taky prohrát s relativně slabším hráčem. Bude to opravdu zajímavé,“ představil pravděpodobnou sestavu hostujícího týmu.

Současně však připomíná, že Aleksandar Karakeševič vybojoval v minulém týdnu na evropském šampionátu v Budapešti další medaili ve smíšené čtyřhře a určitě přiletí dobře naladěn. Proto je Demek před utkáním mírným optimistou.

„Každopádně osobně vidím šanci tak padesát na padesát. Bude to hodně důležité utkání pro umístění na třetím místě ve skupině, které zaručuje účast v závěrečné fázi Poháru ETTU. Myslíme si totiž, že zbylé dva týmy ve skupině se poperou o vítězství. Jsme rádi, že se zápas dostal do televize, byť začne kvůli fotbalovému derby Baníku s Vítkovicemi přenos o tři čtvrtě hodiny později,“ dodává Tomáš Demek.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž