Diskuze

Sport dětí je v ohrožení, shodují se trenéři. Kvůli covidu vítězí lenost

Tuze smutné zprávy přicházejí od mládežnických koučů z celé republiky. Děti končí se sportem, tréninky přes počítač už je nenaplňují.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

L56u25d59ě98k 36V71i58n87č

18. 2. 2021 14:49

Až čtyřnásobný nárůst případů ischemické choroby srdeční mezi dětmi za posledních několik měsíců. To je podle generálního ředitele ministerstva zdravotnictví profesora Hezi Levyho jeden z důsledků šíření britské mutace koronaviru. „Britská mutace děti infikuje více, ale většina z nich má mírné příznaky. Přesto jsou případy, kdy i děti potřebují intenzivní péči,“ řekl.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/izrael-covid-birtska-mutace-deti.A210216_180722_zahranicni_mama?zdroj=vykuk_obecny

0 0
možnosti

Lenost nevítězí kvůli covidu nýbrž kvůli vládním opatřením!

0 2
možnosti

L58u74d68ě32k 90V25i44n41č

13. 2. 2021 9:47

Treninky se opakuji? Deti vedi co prijde? No tak to bych asi hledat problem jinde nez v detech.

NA rozdil od osvedceneho nymbbrskeho bafunare se domnivam, ze lenost neni nemoc oproti zdravotnim rizikum, ktere hrozi po prodelani Covidu. Nikdo netusi kdo jej prodelal, kolik virove naloze mu v organizmu zustalo a jak se bude v blizke ci vzdalenejsi dobe chovat. Vec nazoru, ale rpo mne spsi docasna lenost nez trvale postizeni.

0 0
možnosti

Babiš prostě tihle zemi totálně zdecimoval. Celá jedna odepsaná generace. Komunista. Co jiného jsme od něj mohli čekat. Poslední zhasne.

1 3
možnosti

Nikdo nemusí být zdecimovaný kvůli sportu. Těch možností, jak udržovat své tělo pohybem zdravé je nespočet. Stejně tak, jak to dělaly tisíce generací před 20. stoletím.To, že se nedá sportovat, je jen výmluva pro "umělé" vymyšlené sporty.

1 0
možnosti

Opět článek, který zužuje sport na organizovanou a nebo placenou činnost pod vedením trenérů, na výkonnostní trénink. Jak to dělaly všechny generace lidí před rokem 1850, nebo kdy vznikl Sokol? Tak, jak se ro děje u dnes. Kdo chce, sportuje u dnes. Na víkend, kdy je manželka v práci, mám za úkol s děckama dvakrát běžky, jednou orienťák, večer samy cvičí čistého času 55 minut a více každý den (každodenní bitva o to, kdo kdy bude před zrcadlem, aby na sebe viděl, že správně provádí posilovací a protahovací cviky). Běžky si teď půjčila skateové, baví je to mnohem víc, bohužel "stopa" na to není. Když nemrzlo, bylo kolo.

Takže chápu, že do výkonnostního, organizovaného a placeného sportu tato doba hodila vidle, ale to vůbec nemusí znamenat, že děcka nesportují.

1 1
možnosti

Jde o to, že to děti nebaví. Máme doma krasobruslařku. Chce led a jezdit. Nemůže. Je úplně zdecimovaná a na led se už po roce ani netěší. Nechce se k tomu vrátit.

1 0
možnosti

Zodpovědni jsou: Babiš, Prymula, Blatný, Hamáček, Havlíček...atd.

0 3
možnosti

A66l47e54x 61M38a93c10h

13. 2. 2021 8:01

Já mám 3 děti 6 až 11 let, chodily do gymnastiky a atletiky. Už před rokem jsem jim zavedl ranní rozcvičky a to venku. Cvičí venku dodnes a to i teď v mrazech, mají lepší kondici a jsou otužilejší než kdy dřív. Domů jsem jim pořídil hrazdu (odnímatelnou, do dveří) a mrzí mě, že jsem jim nezavedl švihadlo, ale aspoň sprintují do kopce. Je potřeba dohlížet na to aby cvičili a motivovat je, jinak by to asi upadlo. Dobře funguje sledování a měření jejich výkonů. Vidí jak se zlepšují a snaží se překonat sami sebe, vrstevníci nejsou zcela nezbytní. Ale na to jsou online trenéři krátcí, tělesnou výchovu teď musí zabezpečit prozíraví rodiče.

Co tak sleduji diskuse, tak vláda by asi měla nechat vytvořit nějaké výukové videa pro rodiče, jak se starat o děti v době pandemie. Protože to většina z nich prostě neví a neumí. Třeba já osobně bych ten sport a tělesnou výchovu hrubě podcenil a zanedbal, nebýt nátlaku mojí ženy, která je hodně sportovně zaměřená (má to dokonce vystudované). A vzhledem k tomu, že tělesně byla zanedbaná většina dětí už před covidem, a to vinou rodičů, je osvětová kampaň víc než na místě.

Děti je možno dobře vychovávat i dnes v době omezení, ale musí tu roli zpět od státu převzít rodiny, tak jak tomu bývalo dřív. A je potřeba k tomu rodiče vzdělat, aby chápali co je potřeba a jak dětem zabezpečit nejen tělesný, ale i kulturní (citový, duchovní) vývoj a zabezpečili jim dostatek podnětů pro něj. Doba je těžká, ale nabízí rodinám víc fungovat jako rodina.

2 2
možnosti

A66l18e71x 98M89a39c38h

13. 2. 2021 8:04

Moje děti mají tolik činností, že nemají čas zlenivět, a ani čas na trudnomyslnost nebo jiné psychické problémy. Důraz klademe na vzdělání a hodně čtou příběhové knihy, na vánoce jsem jim navíc koupil řadu komixů, hlavně těch starých českých co byly v ábíčkách typu Malý bůh a pod. Dále pokračují ve hře na hudební nástroje (klavír, keyboard), zpěvu, kreslení a tanci - to všechno online zabezpečuje ZUŠ. Musí doma hodně pomáhat a od chvíle, kdy jsem jim udělal 'táborovou' bodovací tabulku, od které se odvíjí kapesné, to funguje až zázračně dobře, o některé práce se skoro perou. Dále chodí hodně ven, hrát si i sportovat, ́při čemž se potkávají s kamarády, jezdíme na výlety a běžky, hrajeme stolní společenské hry, vyrábíme a tvoříme. Děti se nadšeně učí vařit, ten nejstarší už hrdě peče buchty, lepší než moje žena, která na to moc není a shání recepty po příbuzných.

Dospělí to mají těžký, ale když nebudou své problémy přenášet na své děti, tak ty to zvládnou v pohodě, jsou hodně flexibilní a přizpůsobivé, snadno se nadchnou pro změnu, snadno se dají motivovat. Využijme pro ně to pozitivní, co tato doba přináší. Věnujme se jim.

2 1
možnosti
  • Nejčtenější

Premium služby

Anglie - Brazílie, Francie - Německo. Kde zdarma sledovat sobotní fotbalové šlágry?

21. dubna 2024

Víkend je ve znamení reprezentačního fotbalu a přináší řadu atraktivních zápasů. Po pátečním...

Motorsport

Rallye Šumava ukončila tragická nehoda, zemřela při ní spolujezdkyně

20. dubna 2024  17:16,  aktualizováno  20:59

Tragédie se odehrála při Rallye Šumava. Při sobotní rychlostní zkoušce havarovala nedaleko Strážova...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Hokej

Třinec - Pardubice 2:6, série je srovnána. Domácí dostali lekce z přesilovek

21. dubna 2024  16:40,  aktualizováno  21:38

Do Pardubic se extraligové finále přesune za vyrovnaného stavu 2:2. Hokejisté Třince ve čtvrtém...

Fotbal

Slavia zakopla, Sparta vyhraje základní část. V elitní skupině bude i Boleslav

20. dubna 2024  14:20,  aktualizováno  21.4 20:05

I když doma dostali tři góly, sparťanští fotbalisté v sobotu odpoledne v divokém utkání s Baníkem...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Hokej

Třinec - Pardubice 4:1. Oceláři odvrátili konec, finále rozhodne až sedmý zápas

26. dubna 2024  16:30,  aktualizováno  21:40

Drama pokračuje. Hokejová extraliga ani po šesti finálových duelech nezná letošního mistra, neboť...

Tenis

Bejlek a Vondroušová postoupily, Nosková a Krejčíková v Madridu vypadly

26. dubna 2024  13:49,  aktualizováno  22:26

Osmnáctiletá česká tenistka Sára Bejlek přidala na antukovém turnaji v Madridu druhou výhru na...

Basket

Opavští obhájci titulu v sérii s Ostravou snížili a odvrátili vyřazení

26. dubna 2024  20:42,  aktualizováno  22:21

Opavští basketbalisté udrželi naději na obhajobu ligového titulu. V pátém čtvrtfinále play off doma...

Hokej

Třinec - Pardubice 4:1. Oceláři odvrátili konec, finále rozhodne až sedmý zápas

26. dubna 2024  16:30,  aktualizováno  21:40

Drama pokračuje. Hokejová extraliga ani po šesti finálových duelech nezná letošního mistra, neboť...

Hokej

Sedmý zápas ve finále, co víc si přát? těší se na další bitvu kapitán Vrána

26. dubna 2024  21:36

Nekončíme! Jedeme dál! Třinečtí hokejisté ukázali, že stále ještě mají dost sil, aby se s...