Souhrn sportovních zpráv ze středy 14. srpna

Praha - Během pražských záplav nemohla z technických důvodů redakce iDNES přinášet zpravodajství v obvyklém rozsahu. S většinou aktuálních sportovních informací z České republiky i ze světa jsme vás seznamovali pouze formou krátkých zpráv. Jejich výběr ze středy 14. srpna najdete v tomto článku.Dále čtěte: Český mistr veze z Milána nadějiV desítce nominovaných je osm hráčů z NHL

7:41 - Fukárek prohrál v prvním kole. Český tenista Ota Fukárek skončil na turnaji v Indianapolis stejně jako Bohdan Ulihrach už v prvním kole. Nad jeho síly byl Chorvat Mario Ančič, s nímž Fukárek prohrál 6:4, 2:6 a 2:6.

8:11 - Rekord plavkyně Coughlinové. Američanka Natalie Coughlinová zaplavala v úterý na národním mistrovství ve Fort Lauderdale nový světový rekord na 100 metrů znak. Americká znakařka se jako první žena v historii dostala pod hranici jedné minuty časem 59,58 sekundy.

9:34 - Nedvěd dal v přípravě gól. Český fotbalista Pavel Nedvěd se podílel gólem na vítězství Juventusu Turín 4:0 v úterním přípravném zápasu proti řeckému Olympiakosu Pireus. Turínský klub dostal do vedení krátce po začátku utkání Del Piero z trestného kopu, po změně stran zápas rozhodly góly Nedvěda, Argentince Maura Germaina Camoranesiho a Uruguayce Marcela Zalayety.

10:45 - Ronaldo má blízko k dohodě s Realem. Brazilský fotbalista Ronaldo podle dnešního vydání španělského listu Marca přestoupí z Interu Milán do Realu Madrid. Vedení Realu prý o celé záležitosti intenzívně jedná a je údajně jen otázkou několika hodin, kdy oznámí, že ji dotáhlo do konce.

10:48 - Fotbalisté jsou v žebříčku stále na 21. místě. V srpnovém vydání světového žebříčku FIFA se pro českou reprezentaci nic nemění, tým zůstal na 21. místě. Nadále vede Brazílie před Argentinou, na 3. místo si polepšilo Španělsku. Poprvé v historii je v první desítce USA (9.-10. místo). Umístění nejbližších soupeřů: 14. Nizozemsko, 15. Jugoslávie, 45. Slovensko, 62. Rakousko, 84. Bělorusko, 105. Moldavsko.

12:39 - V Pardubicích a ve Varech dostihy pokračují. Jockey Club České republiky dnes potvrdil zrušení dostihů v Praze-Chuchli na neurčitou dobu. Klusácké dostihy pod hlavičkou České klusácké asociace se přesunou do Levína, první mítink by se tam měl konat zřejmě příští neděli. I v krizové situaci v neděli konat plánovaný mítink v Karlových Varech, podobně by se měl v příštím týdnu uskutečnit dvoudenní mítink v Pardubicích.

13:17 Žižkov odletěl k Poháru UEFA kompletní. I se třemi fotbalisty, kteří se v úterý nedostali kvůli záplavám do Prahy na trénink, odletěli fotbalisté Viktorie Žižkov k předkolu Poháru UEFA, v němž se ve čtvrtek utkají se sanmarinským Domagnamem. Antonín Mlejnský a Luděk Stracený, kteří bydlí v Davli, objeli půlku kraje, než se dostali do hotelu na Veleslavíně, kde výprava přespala. Potíže měl i Jiří Sabou, jenž žije v Berouně.

13:24 Blšany nabídly soupeři tréninkové plochy. Fotbalisté Českých Budějovic už mají kde trénovat. Vedení Blšan jim totiž nabídlo, že se mohou připravovat u nich v areálu a nebudou za to muset zaplatit. Jihočeský klub má zaplavený stadion a od neděle netrénoval. "Nejdříve musíme dát dohromady tým, pak minimální materiál. Řada hráčů se nemůže dostat z jedné části města do druhé," řekl budějovický kouč Pavel Tobiáš, jenž ještě nevěděl, jestli klub nabídky využije.

13:35 - Vodáci dorazili do dějiště MS. Česká slalomářská reprezentace bez obtíží odcestovala v mikrobusech do dějiště mistrovství světa, kterým je více než tisíc kilometrů vzdálený Bourge St. Maurice ve Francii. Namísto tradičního místa odjezdu z pražské Troji odjížděli z Roztyl, snadno se vyhnuli Plzni a hladce projeli i hraničním přechodem v Rozvadově.

13:47 - Stanleyův pohár přiletěl do ČR. Počtvrté v historii zavítal dnes před polednem do České republiky slavný Stanleyův pohár. Těšit se z něj budou až do neděle čtyři hokejisté Detroitu Red Wings: brankář Dominik Hašek, obránci Jiří Šlégr, Jiří Fischer a útočník Ladislav Kohn. Všichni čtyři se také zavázali, že finančně přispějí na pomoc oblastem postiženým záplavami.

14:43 - Hokejisté Sparty netrénují. O tréninkovou plochu přišli i hokejisté pražské Sparty. V holešovické sportovní hale totiž Vltava zaplavila strojovnu i část ledové plochy, již od úterý zde navíc neteče voda a je přerušena dodávka elektrické energie. Sparťané ve čtvrtek odletí na přípravný turnaj do Londýna.

15:09 - Ballack německým fotbalistou roku. Michael Ballack z Bayernu Mnichov je nejlepším německým fotbalistou roku 2002. Reprezentační záložník vyhrál anketu časopisu Kicker s 433 hlasy před brankářem Oliverem Kahnem (345) a útočníkem Miroslavem Klosem (35). Trenérem roku se stal kouč Leverkusenu Klaus Toppmöller (396) před Matthiasem Sammerem z Dortmundu (163), reprezentační trenér Rudi Völler dostal o dva hlasy méně.

15:14 - Hokejisté vyklízejí zatopený stadion. Na zimním stadionu v Českých Budějovicích už hladina vody opadla a do likvidování škod se zapojili i hokejisté z extraligového týmu a juniorského mužstva. Na ploše byly skoro dva metry vody, v kabinách asi půl metru. Vodu odčerpávají zpět do řeky hasiči, hráči vynášejí ze zatopených prostor bahno.

16:25 - Fotbalová Sparta dá na povodně 800 tisíc. Fotbalový klub Sparta Praha věnuje na povodňové konto částku 300 000 korun, prezident klubu Košťál přidá částku 100 000 korun a hráči A-týmu s klubovým vedením přispívají dalšími 400 000 korun. Celkově tedy putuje z Letné 800 000 korun.

17:04 - Fotbalová liga odložena. Fotbalový svaz odložil kvůli povodním všechny víkendové zápasy 4. kola první a druhé ligy na listopad. Nejvyšší soutěž se bude dohrávat 24.11., druhá liga 17.11.

18:44 Fotbalisté v Rakousku budou hrát pro oběti povodní. Fotbalové kluby v Rakousku pomohou lidem postiženým povodněmi. Na sehrání charitativního duelu už se dohodli ASK Linec s Riedem, vídeňské týmy Rapid a Austrie si soupeře teprve zvolí. Rapid, který rovněž utrpěl škody, zřídil konto na pomoc obětem záplav. Jeho vedení vložilo na konto s názvem "Rapid pomáhá" 10.000 eur, stejnou částkou přispěl i fanklub.

19:30 - Příbram povede Chovanec. Novým trenérem příbramských fotbalistů se stane Jozef Chovanec. Bývalý reprezentační kouč, který naposledy působil v roli skauta Sparty, by měl s vedením prvoligového týmu podepsat tříletou smlouvu.

20:10 - Bedáňová prohrála ve druhém kole. Ve 2. kole skončila na tenisovém turnaji v Montrealu česká tenistka Daniela Bedáňová. Dvanáctá nasazená hráčka nestačila na Italku Schiavoneovou, prohrála 4:6, 6:4, 6:2. Další výsledky: Dokičová (Jug) - Suchá (SR) 6:3, 6:4, Coetzerová (JAR) - Dementěvová (Rus) 6:3, 6:3, Fernandezová (Arg) - Dechyová (Fr) 6:3, 4:6, 6:4.

20:37 - Fulham získal z Boloni Kamerunce Womého. Anglický fotbalový klub Fulham odlákal svému soupeři ve finále Poháru Intertoto, italské Boloni, kamerunského obránce Pierre Womého. Třiadvacetiletý reprezentant podepsal s londýnským klubem roční smlouvu.

20:55 - Safin nebude hrát v Indianapolis. Ruský tenista Marat Safin se kvůli virové infekci horních cest dýchacích odhlásil z turnaje v Indianapolis. Druhého nasazeného hráče nahradí kvalifikant DiPasqualle z Francie.

21:46 - Basketbalisty přemohli Izraelci. Až v závěrečném utkání turnaje v Praze našli čeští reprezentanti přemožitele, když nestačili na silné mužstvo Izraele. Svěřence Michala Ježdíka čeká od pátku další kvalitní prověrka - turnaj ve švédském Södertälje. Na něm změří síly s domácím výběrem, Polskem a Řeckem. Výsledky z Prahy: ČR - Izrael 73:103, Švédsko - NCAA USA 87:74. Konečné pořadí: 1. Izrael (3 zápasy/6 bodů) 2. ČR (3/4) 3. Švédsko (3/4), 4. NCAA USA (3/2).

21:52 Akrobatičtí lyžaři na Slavii skákat nebudou. Dalším sportovním podnikem, který byl kvůli záplavám v zemi odvolán, je exhibice akrobatických skokanů na plaveckém stadionu Slavie Praha. Akci plánovanou na čtvrteční večer pořadatelé zřejmě přeloží na příští úterý. Skákat měli olympijský vítěz Aleš Valenta, Bergoust z USA, Kanaďané Fontaine a Omischl a další.

Výsledkový servis
Úterní zpravodajství
Čtvrteční zpravodajství

 

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž