Sáblíková ukončila úspěšnou sezonu

  • 27
Calgary - Rychlobruslařka Martina Sáblíková ukončila veleúspěšnou sezonu. Dvojnásobná mistryně světa totiž musela po čtvrtečním světovém rekordu na 10 000 metrů čelit příznakům začínající virózy, a tak jí trenér Petr Novák odhlásil z víkendových závodů v Calgary. Avizované pokusy o vylepšení osobních rekordů na kratších tratích se odkládají na příští sezonu.

Devatenáctiletá Sáblíková se po vrcholu sezony, jímž bylo mistrovství světa v Salt Lake City, ještě v Calgary vybičovala k vylepšení svého maxima na neolympijské trati 10.000 metrů téměř o 20 sekund.

Původně si chtěla na tradičně rychlém oválu zlepšit osobní a národní rekordy na kratších tratích, únava a počínající viróza však vítězku Světového poháru a mistryni Evropy donutily změnit program.

"Nebylo jí po ránu optimálně. A určitě nechci, aby se vracela do Česka po víkendu nemocná. Proto jsem se vydal do haly odhlásit ji ze zbývajících dvou závodů, pětistovky a kilometru," uvedl na oficiální internetové stránce Sáblíkové trenér Novák.

Společně by se měli vrátit do Česka příští týden.

SE ZLATOU MEDAILÍ. Nová světová šampionka v rychlobruslení Martina Sáblíková.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž