Martina Sáblíková během závodu na 3000 m v norském Stavangeru.

Martina Sáblíková během závodu na 3000 m v norském Stavangeru. | foto: AP

Pád, rozříznutý kotník a stehy. Sáblíková nenastoupí v kanadském Calgary

  • 2
Rychlobruslařka Martina Sáblíková nenastoupí ke třetí zástavce Světového poháru v kanadském Calgary. Při čtvrtečním tréninku se při pádu na ledě řízla bruslí do pravé nohy a svoji účast v závodě tak musela odvolat. „Myslela jsem, že mě to nebude omezovat, ale na nohu se nemůžu ani postavit, proto musím účast na trojce zrušit,“ zmínila v nahrávce poskytnuté médiím.

Sáblíková kvůli zranění nebude ani na startu víkendových závodů na 1500 a 1000 metrů, což měla původně v plánu.

„Ve čtvrtek jsem absolvovala trénink, kde jsem odjezdila pár úseků, všechno vypadalo dobře. Při volné jízdě, která následovala, jsem ve druhém kole spadla. Nepamatuju si, jak se to stalo, ale řízla jsem se nad kotníkem. Doktoři mi na místě ránu ošetřili a zašili, myslela jsem, že budu v pořádku.“

Přes noc jí ale podle jejích slov celá noha otekla a ambice postavit se na start vedle Antoinette de Jongové, která měla stejně jako při první a druhé zastávce Světového poháru Sáblíkové na trati konkurovat, se rázem rozplynuly.

„Ve čtvrtek jsem ještě mohla normálně chodit, říkali jsme si, že budu moct k závodu nastoupit. Myslela jsem, že když je to nad kotníkem, tak mě to příliš omezovat nebude. V noci jsem se budila bolestí, nemohla jsem se postavit, bohužel jsem účast ve trojce musela zrušit.“

Další zastávkou by pro trojnásobnou olympijskou vítězku mělo být za týden opět kanadské Calgary, její zdravotní stav se však do té doby nemusí zlepšit. „Teď musím vyřešit, jak se zranění nejrychleji zbavit. Uvidím, jestli vůbec nastoupím příští týden,“ zmínila nejistotu ze startu na její oblíbené pětikilometrové trati.


Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon