Ring volný! Velká cena je tu

  • 1
Ostrava - Nejdřív povinné převážení, pak los, při němž ve všichni zúčastnění dozvědí, s kým budou bojovat, a v 15 hodin už to vypukne. Velká cena Ostravy v boxu začíná dnes na Zimním stadionu v Ostravě- Porubě vyřazovacími souboji. Na ostravském turnaji, který je pro účastníky poslední prověrkou před blížícím se mistrovstvím světa, se představí na 120 boxerů ze 16 zemí.

"Bohužel nepřijeli Kubánci. Měli jsme už jejich soupisku, čísla pasů, údaje o doprovodu, ale nakonec přišel jen omluvný dopis," řekl za organizátory Jiří Kotiba. "Po Panamerických hrách zůstali v Brazílii dva jejich boxeři a kubánské ministerstvo sportu zřejmě ostatním vydalo zákaz vycestovat."

Přesto se příznivci boxu mohou těšit na špičková představení. V Ostravě se totiž představí například reprezentanti Ruska, Chorvatska, Maďarska či třeba Filipín. "Ti jsou výteční především v nižších vahách," podotkl Kotiba. Český reprezentační trenér Svatopluk Žáček si v Ostravě otestuje deset borců.

"Je to širší výběr těch, kteří by mohli jet na mistrovství světa. Do Chicaga jich nakonec odcestuje sedm," uvedl Žáček. Česká reprezentace se v Ostravě připravuje už od pondělka. "Měli jsme tu trénovat s Kubánci už dřív, ale nevyšlo to," zalitoval Žáček. Největší českou nadějí by měl být Štěpán Horváth, který boxuje ve váhové kategorii do 69 kilogramů.

"Je tu velmi dobrá konkurence. Mým cílem je dostat se do finále," prohlásil Horváth, jenž na minulém evropském šampionátu skončil na pátém místě. Dnešní program vyřazovacích soubojů začíná v 15 a v 19 hodin, zítra se bude pokračovat ve stejných časech. Semifinále odstartuje v sobotu rovněž v 15 a v 19 hodin, nedělní finále začne v 9.30.

Vstupenka na všechny čtyři dny turnaje stojí 150 korun, jednodenní je za 50 korun. Ženy a děti mají vstup zdarma.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž