Sparťanský kapitán Vojtěch Hruška (vlevo) si svléká dres: prohrál sázku a musel...

Sparťanský kapitán Vojtěch Hruška (vlevo) si svléká dres: prohrál sázku a musel se nasoukat do barev Pragy. | foto: Miloš Březina

Praga má ragbyový titul, její kapitán si vychutnal vyhranou sázku

  • 0
Nasoukal se do dresu Pragy, pozvedl sklenici plnou piva a s trochu kyselým výrazem ve tváři připil soupeřům na zdraví. Musel to udělat, ačkoli se mu určitě vůbec nechtělo. Kapitán sparťanských ragbistů Vojtěch Hruška se totiž se svým protějškem, Petrem Čížkem z Pragy, před začátkem finálového utkání extraligy vsadil: kdo prohraje, bude druhému blahopřát k vítězství oblečený do dresu soupeře.

Spartě se překvapit nepovedlo. Praga byla favoritem, a i když v jednu chvíli už prohrávala 3:10, nakonec v závěru dokázala zápas otočit a radovala se z vítězství 23:10. Hlavně díky kapitánu Čížkovi, který v rozhodujícím zápase sezony pomohl týmu třinácti body.

"Ale to byl přece můj úkol. Na začátku sezony jsme si řekli, že hrajeme jako tým, a to jsme dodrželi. Na titulu má svůj podíl každý," odmítal zásluhy.

Ragbisté pražské Pragy slaví český titul.

Jeho výkon byl však opravdu klíčový. Zvlášť když pragováci pustili Spartu do vedení a naplnili tak obavy svého trenéra.

"Minule proti nám také sparťané vedli a my jsme pak měli problémy. Bohužel se to stalo znovu," krčil rameny kouč Eduard Krützner. "Naštěstí jsme výsledek ještě do poločasu dotáhli a pak už jsme si věřili. Věděli jsme, že máme lepší kondici."

Trenér Sparty Antonín Brabec s ním chtě nechtě musel souhlasit. "Je to tak, rozdíl byl ve fyzičce. Do zápasu jsme nešli zcela zdravotně v pořádku, ale hlavně bylo vidět, že jsme v sezoně nepracovali ideálně. Pokud by hráči trénovali celou dobu tak jako v závěru, mohli jsme teď slavit titul," mračil se.

Slavili tedy pragováci. Naskákali do Rokytky, potoka, který jim teče za hřištěm. A užívali si pohled na soupeřova kapitána, který si na chvíli nedobrovolně vyzkoušel jejich dres.

Finále ragbyové extraligy

Praga - Sparta Praha 23:10 (10:10)
Body:
Čížek 13, Frank 10 - Vokrouhlík 10. Pětky: 2:1.

Konečné pořadí: 1. Praga, 2. Sparta Praha, 3. Slavia Praha, 4. Říčany, 5. Tatra Smíchov, 6. Vyškov, 7. Dragon Brno, 8. Bystrc (sestupuje)


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž