Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Luděk Ovesný, MAFRA

Čeští ragbisté v úvodním utkání ME porazili v Praze Polsko

  • 0
Českým ragbistům se vydařil návrat do divize 1B mistrovství Evropy, v Praze porazili Polsko 19:14. Devíti body k tomu pomohl Petr Čížek, Jan Kučera a kapitán domácího týmu Vojtěch Havel položili po pětce.

„Po sedmi letech se nám podařilo porazit Poláky a já jim dal jednu ze dvou pětek. V nároďáku nyní panuje skvělá atmosféra, je to vidět v přípravě a zejména při utkáních. Jeden pomáhá druhému, a když jeden z nás něco pokazí, zaskočí za něho spoluhráč,“ řekl Kučera na webu ceskeragby.cz.

V prvním poločase oba týmy bodovaly jen z dálky. Češi se ujali vedení trestným kopem Čížka, který po polském vyrovnání znovu zajistil domácím ragbistům tříbodový náskok. V závěrečných dvaceti minutách první půle však Poláci měli značnou převahu a soupeře vůbec nepustili na svoji polovinu.

Po změně stran se hostům podařilo prolomit českou obranu a zadák Rajewski položil první pětku. Kopáč Čížek stav znovu otočil, ale po trestném kopu vedli Poláci 11:9.

Češi pak rozhodli dvěma pětkami. Nejprve se do brankoviště protlačil Kučera, o deset minut později podobnou akci předvedl Havel. Poláci vytěžili ze závěrečného náporu už jen snížení z dalšího trestného kopu.

„Jsem rád, že jsme vyhráli a já jsem dal coby kapitán tu druhou pětku, která nás hodně uklidnila. Výhra nad tak silným soupeřem, jakým je Polsko, je pro nás obrovskou motivací,“ řekl Havel.

Další utkání odehrají čeští reprezentanti 18. listopadu v Portugalsku. Půjde nejen o body v evropském šampionátu, ale i o postup v kvalifikaci MS 2019.

Výsledek

Úvodní utkání divize 1B mistrovství Evropy ragbistů v Praze

Česko - Polsko 19:14 (6:3)
Body:
Čížek 9, Havel a Kučera po 5 - Gdula 9, Rajewski 5. Pětky: 2:1. Rozhodčí: Iordacescu, Perescu, Ionescu (všichni Rum.). Diváci: 1000.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž