Příbram se proti slavnému týmu držela

V úvodních zápasech třetího kola Poháru Intertoto ani jeden český tým neprohrál. Blšany rozdrtily řecké mužstvo Apollon Kalamata 5:0 a už mohou pomýšlet na dalšího soupeře. Tím bude buď Olomouc, nebo chorvatský tým Slaven Belupo. Jejich utkání skončilo v Koprivnici 1:1. Držela se i Příbram, která doma remizovala se slavným anglickým klubem Aston Villa 0:0, čeká ji však odveta v Birminghamu.

Příbram - Aston Villa 0: 0

V nepohledném utkání, v němž Angličané vyprodané hlediště zklamali, byli domácí lepší, ale s dvěma největšími šancemi se musel vypořádat brankář Špit. V brance dal kouč Kotrba přednost vytáhlému Špitovi a ten už v 11. minutě nádherným skokem vyrazil střelu nehlídaného Dublina. Na dlouhé chvíle to byl jediný dramatický moment. Domácí si proti bezkrevně hrajícímu soupeři, který povážlivě chyboval v obraně, sice vynutili mírnou převahu, ale k šanci nevedla. Snad jen Jarolímova střela z dálky, kterou James likvidoval nadvakrát, a poté Kučerův volej těsně nad vybočily z nezáživného fotbalu. Příbram byla přece jen aktivnější, o jejích ofenzivních záměrech svědčila i trojice útočníků. V záloze solidně dirigoval hru technický Jarolím, vpředu byl nejagilnější Kulič. Před brankou ale všem chyběla přesnost, takže hodně míčů zbytečně končilo u anglických zadáků. Šest minut před přestávkou se do "šestnáctky" prodral Mynář, vypálil, nepříjemnou, tečovanou střelu James v poslední chvíli kryl. Po přestávce nic nového. Domácí tlačili, hosté před svou brankou školácky chybovali, ale Příbram z toho opět nic nevytěžila. Blizoučko ke gólu měl Mynář, jeho povedená hlavička po rohu minula horní roh branky. Dvacet minut před koncem si s nervy spoluhráčů pohrál kiksem Špit, naštěstí pro domácí se dvojice Dublin - Merson příležitosti lekla. Špit slabou chvilku odčinil za pár minut, když po skrumáži nohou reflexivně vyrazil Vassellovu střelu zblízka. V závěru se hosté k brance dostávali častěji, ale "dosáhli" jen vyloučení Delaneye za kopnutí Špita bez míče.

Rozhodčí: Georgiou (Kypr). ŽK: Grlič, Zušťák - Taylor. ČK: 81. Delaney. Diváků: 10 000. Příbram: Špit - Schindler - Grlič, Mácha - Mynář, Jarolím, Otépka (82. Novák), Rychlík - Kučera (63. Zušťák), Seman (56. Šmejkal), Kulič. Aston Villa: James - Ehiogu, Barry, Samuel - Delaney, Boateng, Stones (71. Vassell), Taylor, Wright - Merson, Dublin. (mn)

Blšany - Kalamata 5: 0

Proti naivně hrajícímu soupeři, který poslal rezervní tým mladíků, se vítězové prosazovali od úvodu a převahu brzy vyjádřili. Po přestávce dvakrát opět v rychlém sledu skórovali, vždy se trefil Hogen, jehož sledovali manažeři z Řecka. S pomocí obránce pak dal svůj první gól při prvním startu dorostenec Potůček. Poražení vyslali na brankáře jedinou střelu. "Projevilo se, že hrála jejich rezerva a že jsou v jiné fázi přípravy," řekl trenér Miroslav Beránek. "Soupeře pro další kolo si nevybírám, i když s Olomoucí bychom hráli včetně ligy během deseti dnů třikrát." V Řecku nastoupí silnější tým domácích. "Hlavní je pro nás ale pořád liga," upozornil trenér Militsis George.

Branky: 54. a 57. Hogen, 10. Drobný, 12. Gedeon, 90. Potůček. Rozhodčí: Brugger (Rak.). ŽK: Kosyfologos, Melissas. Diváků: 1211. Poločas: 2:0. Blšany: Kučera - Vorel, Drobný, Velkoborský, Sýkora - Devátý (80. Štverka), Pazdera, Gedeon, Bittengel (46. Tichota) - Hogen, Boček (71. Potůček). (bek)

Belupo - Olomouc 1: 1

Na trávníku, bičovaném celodenním deštěm, v 16. minutě vystřelil z hranice pokutového území přesně k tyči Geršak a domácí vedli 1:0. Po devíti minutách bylo vyrovnáno, Kučerův centr využil Zdráhal. Po přestávce oba týmy soustředěně bránily, navíc terén znemožňoval přesnější kombinace. V 67. minutě hostům přece jen jedna akce vyšla, ale Vlčkův gól nebyl uznán pro postavení mimo hru. Šanci rozhodnout měl i v 90. minutě Barbořík po akci s Muchou, jenže obránce na čáře srazil střelu těsně vedle pravé tyče. "Jsou rychlí, techničtí a důrazní," řekl o soupeři trenér Leoš Kalvoda. "Fotbalu uškodilo počasí, ale i bez tří hráčů jsme zápas zvládli. Pro odvetu to vidím padesát na padesát."

Branky: 16. Geršak - 25. Zdráhal. Rozhodčí: Hyytia (Fin.). ŽK: Kasič, P. Bošnjak - Rozehnal, Kovář, Zdráhal, Zbožínek. Diváků: 2800. Poločas. 1:1. Olomouc: Bureš - Kučera (75. Kotrys), Machala, Rozehnal, Kovář - Urbánek, Zbožínek, Barbořík, Špiláček (46. König) - Zdráhal (70. Mucha), Vlček. (ČTK)

Další výsledky

Piatra Neamt - Austria Vídeň 2:2 (za hosty hrál Ježek celý zápas a dostal žlutou kartu), Vigo - Bitola 3:0, Zenit Petrohrad - Tatabánya 2:1, Sedan - Wolfsburg 0:0, Standard Lutych - Salcburk 3:1, Lens - Stuttgart 2:1, Aalborg - Udine 0:2, Bradford - Waalwijk 2:0, Rostov na Donu - Auxerre 0:2.
Autor:

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

  • Nejčtenější

Nadvláda pokračuje. Třinec slaví pátý titul v řadě, vyrovnal historický rekord

28. dubna 2024  23:27

Na českém hokejovém trůnu zůstává všechno při starém. Třinec v napínavém sedmém finále porazil...

Překvapení v nominaci. Z Rulíkova týmu pro MS vypadli Nosek, Vrána či Ticháček

5. května 2024  20:46,  aktualizováno  21:38

Dlouho očekávaný jmenný výčet zazněl. Trenér české hokejové reprezentace Radim Rulík představil...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Kaderka z krunýře nevyleze. Velké kluby mlčí, hráči zklamali, říká kritik

2. května 2024

Premium Policisté v rozsáhlém spise uvádějí, že když Ivo Kaderka začal tušit, že se na něj vyšetřovatelé...

Třinecký šéf: Nad týmem žasnu. Zadinův výrok? To nebyl on. Štve ho liga juniorů

29. dubna 2024  6:58

Možná byste čekali, že za ty roky a po tolika titulech bude klidnější. Že se nemusí stresovat. Leč...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Zazářil v pravou chvíli. Pastrňák vystřelil Bostonu v prodloužení postup

5. května 2024  5:27,  aktualizováno  7:04

Hokejisté Bostonu po dvou porážkách zvládli rozhodující sedmý zápas úvodního kola play off NHL...

Moyes ve West Hamu po sezoně skončí, Součka s Coufalem má vést Lopetegui

6. května 2024  20:08

Od fotbalistů West Hamu United po sezoně odejde trenér David Moyes. Londýnský klub to uvedl na svém...

PONEDĚLNÍK: Kuchtův lob? Top! Nezmar vystrčil hlavu z písku

6. května 2024  19:59

Po čtyřech gólech Ostravě a Olomouci další čtyři na Slovácku. Fotbalová Sparta si na začátku...

Vzpěračský šampion Pelešenko je další obětí ruského vpádu na Ukrajinu

6. května 2024  19:26

Při obraně Ukrajiny proti ruské invazi zahynul dvojnásobný mistr Evropy ve vzpírání Oleksandr...

Gól číslo 400. Kterak Pastrňák vynalézá fígly a chvátá mezi legendy

6. května 2024  18:58

Svou šikovností způsobil zemětřesení v hale TD Garden a jejím okolí. Hokejista David Pastrňák...

Arcon Personalservice GmbH
Elektrikář do Německa

Arcon Personalservice GmbH

nabízený plat: 75 260 - 90 320 Kč

V 59 letech zemřela herečka Simona Postlerová, ještě v sobotu zkoušela

Zemřela divadelní a filmová herečka Simona Postlerová, bylo jí 59 let. Zprávu o úmrtí potvrdil nadační fond Dvojka...

Dara Rolins je po další plastice. Kritiku fanoušků nechápe, cítí se svěží

Zpěvačka Dara Rolins (51) se na čas stáhla z veřejného života. V tom období prodělala „estetický zákrok“ a na sociální...

Titěrné sukně i míčky na podpatcích. Zendaya vzkřísila trend tenniscore

S nadsázkou bychom mohli říct, že největší tenisovou událostí tohoto roku je premiéra snímku Rivalové. Aspoň co se módy...

Je to šílený, hodnotily firmy práci řemeslníků, kteří opravili střechu

Po zimě se často ukážou mnohé „vady na kráse“ domu, střechy nevyjímaje. Někdy nezbývá nic jiného než kompletní výměna....

Ukradené auto s AirTagem si našel, ale od policie dostal vynadáno

Vyjít ráno před dům a nenajít tam svůj vůz je noční můrou každého majitele. Do takové nezáviděníhodné situace se dostal...