Představí se dvojnásobní mistři světa

Praha - Družstvo dvojnásobných mistrů světa ve složení Jakub Strakoš, David Holzer a Vladimír Valouch budou největší atrakcí sobotního mistrovství republiky ve sportovním aerobiku, které proběhne v Chomutově. "V přípravě na domácí šampionát nás pronásledovala zranění, ale všechno jsme překonali," říká Strakoš. "Chceme se kvalifikovat na červnové mistrovství světa ve Francii, kde bychom rádi získali potřetí zlato." Na světový šampionát v Montpelieru se z domácího mistrovství kvalifikují z každé kategorie dvě nejlepší závodníci, páry, či družstva.

Nejpočetněji je už tradičně obsazena kategorie žen, v níž se sejde šestnáct soupeřek. Protože zranění vyřadila loňskou domácí šampionku Martinu Fulínovou a bronzovou Silvii Brandovou, jednoznačnou favoritkou je Lucie Jiříková, loni na mistrovství ČR druhá. Ta také skončila první na republikovém semifinále minulý víkend v Českých Budějovicích.

Muži budou startovat pouze dva, o prvenství se střetnou Petr Jánský a Martin Dušek. Loňský mistr České republiky Tomáš Krmíček přesedlal do kategorií párů a družstev. V soutěži párů jde do boje pět dvojic, favoritem jsou nejlepší ze semifinále Vanda Šulcová, Petr Horníček, loni náš nejlepší muž Krmíček má za partnerku Kateřinu Protivínskou a v budějovickém semifinále s ní skončil třetí.

Tříčlenných družstev je na startu šest, čtyři ženská a dvě mužská. Dvojnásobným mistrům světa Strakošovi s Holzerem a Valouchem, kteří jasně dominovali v semifinále, by zlato ujít nemělo. Na další místa na stupních vítězů mají velkou šanci ženské týmy, když druhé mužské družstvo ve složení Krmíček, Tomáš Kvaček a David Novák dosáhlo v budějovickém semifinále jen na čtvrttou pozici.

Součástí mistrovství je také šampionát fitness družstev, v němž se bude o tituly soutěžit v kategoriích aerobik, funk a step. Sobotní dopoledne patří mládežnickým kategoriím, finálový blok seniorů a soutěží fitness družstev začíná v chomutovské sportovní hale v 15.30. Česká televize pořizuje ze šampionátu dva sestřihy, jež uvede v neděli 21. dubna v přestávkách hokejového zápasu Karjala cupu Česko - Rusko. Přímý přenos z Karjala cupu začíná na druhém programu ve 14.25.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž