VEDEME! Zlínští hokejisté oslavují gól do branky Třince v semifinále play-off.

VEDEME! Zlínští hokejisté oslavují gól do branky Třince v semifinále play-off. | foto: ČTK

Hokej ve Zlíně láká, vstupenek na pátý duel s Třincem je dostatek

  • 4
Pouhé dva dny stačily k tomu, aby se skleslost zlínských hokejových fanoušků změnila v euforii. Po dvou semifinálových výhrách na nájezdy v Třinci dělí hráče PSG Zlín jediný triumf od postupu do finále play-off.

Dosáhnout na něj můžou už v úterý, kdy je na Zimním stadionu Luďka Čajky na programu páté semifinále. Začíná se v 18.15, živě ho vysílá ČT Sport. "Poslední krok je nejtěžší, ale věřím, že to zvládneme," poznamenal trenér Zlína Rostislav Vlach.

Za vytouženým postupem by hráče měl hnát zaplněný stadion. Klub hrál finále naposled před osmi lety a fandové si historický moment nechtějí nechat ujít. "Zájem je opravdu velký. Pořád mi někdo volá, jestli jsou ještě volné lístky," podotkl jednatel PSG Zlín Patrik Kamas.

Vstupenek je dostatek, protože při pátečním předprodeji zmizela z pokladen jen jejich malá část. Prodej začne v úterý ve 13 hodin, otevřeny budou všechny pokladny u stadionu.

"Kdy jindy by mělo být vyprodáno než dnes?" odpověděl Kamas na dotaz, zda čeká zaplněný stadion. "Hlavně věřím, že na zimáku bude výborná atmosféra, která klukům pomůže k vítězství."

Pokladny ve Zlíně hlásily vyprodáno dvakrát v sezoně. Pokaždé to bylo v zápase s Kladnem, za které nastoupil hvězdný Jaromír Jágr. Zatímco fandové už vybírají finálového soupeře, samotní hokejisté jsou opatrní. Třinec je velmi silný soupeř, o čemž přesvědčil ve druhém utkání, které jasně ovládl. Ve Slezsku byla k vidění dvě vyrovnaná dramata, které Zlín zvládl lépe díky lepším nájezdům.

"V Třinci jsme dvakrát vyhráli těsně, bude to těžké," uvědomuje si brankář Jakub Sedláček, který skvělými zákroky držel tým. Mladý gólman zářil zejména při nájezdech. Třinec ze šesti pokusů neuspěl ani jednou. Zlínu proto v obou zápasech stačilo, aby skóroval jediný hráč. V sobotním zápase rozhodl Filip Čech, který rozstřel začínal. V neděli rozhodl Petr Leška, jenž první pokus promáchl, ale vzápětí dostal puk do branky.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž