Hradec Králové - Plzeň; hokejbal

Hradec Králové - Plzeň; hokejbal

Posílení hradečtí hokejbalisté porazili Plzeň. Po třech letech

  • 0
Fantastická střelnice! Snad jen těmito slovy lze vystihnout výborný výkon hokejbalistů Hradce Králové v klíčovém dvoukole. V něm hráči Dobřan, ale hlavně Plzně plánovali sesazení zimních králů z extraligového trůnu. Ale zmýlená tentokrát platila.

Beznadějně poslední Dobřany inkasovaly v Hradci Králové krutou nakládačku 12:2. A co teprve brilantní střelba, pevná obrana a vynikající koncentrace proti Plzni. Vedly k vítězství 4:1. Normálně by takový výsledek fanoušci možná přešli mávnutím rukou, ale ne v nynější situaci.

Šlo totiž o plný bodový zisk. O tři body, které proti bývalým mistrům Hradec naposledy získal před třemi a půl lety. Poslední vítězství v pětačtyřiceti minutách pamatují někteří borci červenobílých ještě z 26. října roku 2008.

Ke všemu přišlo na domácím hřišti. "A venku ta série trvá tuším už pět let," přidává se trenér úspěšného královéhradeckého celku Miroslav Hrabica. Nesmírně si takového počinu váží. Až příliš dlouho Plzeňští působili jako nedobytná hradba.

Výsledek sice hráči nepřeceňují, ale přesto si ho váží. "Byla to poslední velká prověrka před play-off," upozornil na jeho důležitost Jan Hrabica, syn trenéra a předseda oddílu.

V Hradci udělali před zápasem všechno, aby se vyhnuli dalšímu výbuchu se Škodou. Hrabica starší roztrhl dosud neudržitelnou Novákovu řadu čítající pětici reprezentantů.

"To se ukázalo jako dobrý tah. Plzeň už potom nemohla bránit jen tyhle kluky. Najednou jsme měli tři vyrovnané útoky," chválil si. A pak tu jsou ještě zimní posily, které konečně naplno zapadly do lize kralujícího stroje. Ten má tři kola před koncem bodový náskok před Kladnem.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž