Poprvé zvítězili i venku

Šťastná branka rozhodla o vítězství žižkovských fotbalistů, jejich prvního na hřišti soupeře. Blšanské čekání na druhou výhru se naopak prodlužuje na šest kol. Fotbal se oblékl do neatraktivního hávu, z něhož vybočilo jen několik akcí. Akcie Žižkova, jehož útočná aktivita byla v prvním poločase mizerná, držel brankář Pižanowski. Až změny v žižkovském rozestavení i hře rozhýbaly uvadající ofenzivu hostů. "V první půli jsme se přizpůsobili stylu domácích. Po přestávce jsme agresivně napadali, byli aktivní a hráli po zemi. Za to jsme si výhru zasloužili," řekl trenér vítězů Zdeněk Ščasný. Jeho svěřenci se trefili v 70. minutě: Piklova hlavička spadla na Chihuriho nohu a od ní šel míč do sítě. Hosté výhru uhájili bez potíží, i bez vyloučeného Soviče. "K naší škodě jsme neproměnili šance, naopak hosté ze dvou příležitostí skórovat dokázali. A fotbal se hraje na góly," posteskl si Jan Říčka, blšanský asistent trenéra.

Branka: 70. Chihuri. Rozhodčí: Jára. ŽK: Boček, Sýkora - Chihuri, Pikl, Sovič, Šebesta. ČK: 86. Sovič (Žižkov). Diváků: 2100. Poločas:
0:0.

Blšany: Obermajer - Vorel, Drobný (83. Zbožínek), Velkoborský, Jirásek - Pazdera, Tichota, Sýkora, Gedeon - Šelicha (79. Čáp), Boček (62. Devátý).

Žižkov: Pižanowski - Sovič, Zakopal, Hunal, Mikulík - Stracený (46. Sabou), Pikl, Chihuri, Šmarda - Pospíšil, Janoušek (67. Šebesta).

Jak se nám líbili

Blšany: 3
Žižkov: 3

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž