Tereza Závadová se v Ostravě chystá na 400 metrů kraul.

Tereza Závadová se v Ostravě chystá na 400 metrů kraul. | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Favoritkou plavecké Velké ceny Ostravy je Maďarka Jakabosová

  • 0
Maďarská reprezentantka Zsuzsanna Jakabosová je největší favoritkou Velké ceny Ostravy v plavání. Ta se koná v sobotu a neděli od devíti hodin v padesátimetrovém bazénu v Porubě. Finálové závody budou v 16.30 a v neděli v 15.30.

„Jakabosová umí všechny disciplíny,“ upozornil ředitel Velké ceny Vítězslav Hartmann. „Startovala na čtyřech olympiádách a je trojnásobnou mistryní Evropy.“

V Ostravě poplave v sobotu 50 metrů motýl, 100 znak a volný způsob, v neděli 50 metrů kraul, 50 prsa a 100 prsa a motýl. „Je dobrá i na polohovky, ale do těch se nepřihlásila. Zřejmě zvolila doplňkové disciplíny, protože náš závod je týden po mistrovství Maďarska,“ dodal Hartmann.

„Zsuzsanna je výborná plavkyně, ale je to i taková modelka. Když jsme ji viděla minule, tak hodně zhubla,“ všimla si ostravský plavkyně Tereza Závadová, která se chystá na 400 metrů kraul.

Na startu bude 259 plavců z Maďarska, Řecka, Polska a Česka. Z českých reprezentantů dorazí především Petra Chocová, která vyhrála minulé tři ročníky, a Petr Bartůněk.

Borisi Neuwirtovi z pořádajícího KPS Ostrava vadí přístup českých klubů. „Je to druhé kolo Českého poháru a z reprezentantů áčkařů nepřijede ani jeden,“ upozornil.

„Liknavý přístup některých českých klubů mě mrzí. Přitom jsme vyhověli požadavku některých reprezentantů, aby závod startoval na opačné straně bazénu, pod skokanským můstkem, kde je hlouběji. Navíc jsme nabídli, že těm nejlepším uhradíme nocleh a startovné, ale bohužel zareagovalo jen několik českých klubů.“


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž