Olympu pomohla náhradnice

L i b e r e c - Vítězkami Českého poháru volejbalistek se v Liberci staly po finálové výhře nad Brnem 3:0 hráčky pražského Olympu. Bronz si odváží celek Frenštátu pod Radhoštěm, čtvrté místo podle očekávání obsadila Slavia Praha. Do finálového duelu mnohem lépe vstoupily Brňanky, které si postupně vypracovaly až pětibodový náskok a vedly 20:15. V tu chvíli si kouč Olympu Stanislav Mitač vybral oddechový čas a na hřiště poslal náhradnici Moniku Kloudovou, která šňůrou nepříjemných servisů zcela rozhodila hru Brna.

Pražanky rázem neuvěřitelně otočily na 24:20 a získaly první set. "Kloudová dávala vynikající podání, my jsme znervózněli, špatně jsme přihrávali, útok byl průhledný a smečařky nebyly schopné bodovat," hledal vysvětlení zkratu brněnský trenér Miroslav Čada.

"Velká škoda. Finále jsme měli rozehrané na zisk trofeje. Podobná situace totiž nastala i ve druhém setu a potom bylo těžké rozjetému soupeři vzdorovat." "Kloudová je velmi dobře servírující hráčkou a my jsme do té doby zkazili asi šest podání. Proto jsem ji poslal na hřiště a ona vlastně přivodila zásadní obrat," liboval si Mitač.

Individuální ocenění finále Českého poháru volejbalistek v Liberci - nejlepší blokařka: Kalčíková, smečařka: Havlová (obě Olymp), nahrávačka: Dosoudilová, libero: Tomanová (obě Brno), nejužiteč Kloudová (Olymp), Miss turnaje: Těknědžjanová (Brno).


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž