České pozemní hokejistky

České pozemní hokejistky | foto: Frank Uijlenbroek

Olympijská kvalifikace v pozemním hokeji: česká družstva musí čekat

  • 0
Dlouho to pro oba národní výběry pozemních hokejistů vypadalo nadějně a naděje stále žije, přesto je závěr z olympijské kvalifikace, která se minulý týden hrála v Hradci Králové, pro Česko spíše rozpačitý. Ani muži, ani ženy první místo nevybojovali a nepotvrdili své ambice.

Budou tak muset čekat na další vývoj v ostatních skupinách kvalifikace. Jistotu postupu do dalších kol mají muži Běloruska a ženy Francie.

Čeští muži si ve svém posledním vystoupení zapsali povinnou výhru 4:1 nad Slovenskem, díky které skončili na druhém místě.

Pro potvrzení svého postupu však budou muset čekat na výsledky dalších kvalifikačních skupin,podle dostupných výsledků a předpokladů by si naši reprezentanti v druhém kole zahrát měli. Pokud se tak opravdu stane, zahrají si další část buď v Singapuru, Jihoafrické republice, nebo v USA.

Naopak české reprezentantky na závěr hradecké kvalifikace sehrály smolné utkání, podlehly v něm 0:1 Rakousku. Vyplynulo z toho z toho nakonec až příliš přísné třetí místo, které však dává velkou pravděpodobnost postupu do dalšího kola kvalifikace o postup na olympijské hry v roce 2016 v Rio de Janeiru.

Češky budou muset na definitivu čekat minimálně do konce září. Druhé kolo Světové ligy se pak bude konat v Irsku, Uruguayi a Indii.

Olympijská kvalifikace v Hradci Králové

konečné pořadí

Muži: 1. Bělorusko 11, 2. Česko 9, 3. Ukrajina 7, 4. Slovensko 3, 5. Litva 0

Ženy: 1. Francie 8, 2. Rakousko 6, 3. Česko 5, 4. Turecko 0


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž